Forum > Matrix / ix20
[Matrix] Ciężkie odpalanie gdy jest zimny
(1/1)
darixs:
Witam posiadam Matrixa 1.5 CRDI i jak jest zimny odpala ciężko kręci z 3 4 razy i dopiero odpala. Jak odpali to z rury leci jasnoniebieski dym ale tylko przez 1 lub 2 sekundy. Później odpala już bez żadnego problemu. Nagrałem film jak odpala. Co może być przyczyną czegoś takiego? Czy może to jest jego normalne odpalanie? Pozdrawiam
//www.youtube.com/watch?v=gIyiSnSazg8
yanek:
--- Cytat: "darixs" ---Co może być przyczyną czegoś takiego? Czy może to jest jego normalne odpalanie? Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Nie jest to normalne odpalanie. Przyczyna to pewnie to ostre wciskanie pedału gazu na zimnym silniku.. Co Ci to auto zrobiło że tak je traktujesz?
darixs:
Wcisnąłem aby pokazać co wydobywa się prze odpalaniu i to wszystko.
yanek:
No chyba że tak, ale generalnie to należy unikać takich przegazówek przy zimnym silniku gdy silnik wyposażony jest w turbinę.
Wracając do meritum, mój też lekko zadymi, na moment, przy pierwszym porannym odpaleniu, jednak jest to dym w białym kolorze, czyli chyba para wodna.
U Ciebie przy takim słabym zapłonie na zimnym silniku przede wszystkim trzeba by sprawdzić sprawność świec żarowych, i ew. je wymienić.
paciu202020:
//www.youtube.com/watch?v=gIyiSnSazg8[/quote]
świece żarowe do wymiany !!! a nie jest lekko tam dojść podszybie musisz ściągnąć...wtryski już robiłeś ??
Nawigacja