Forum > i40 VF

[i40 VF] Czujniki parkowania

<< < (19/33) > >>

tom69:
Siemka Wszystkim :)
Jestem po akcji "czujniki z przodu" i napiszę tak ...
Z przodu w moim są dwa w atrapie (środkowe) o symbolu na końcu ....Z800 a na skrajach o symbolu ....Z700.
Wynika to z tego, że mają różne charakterystyki promieniowania i muszą być inne, żeby idealnie pokryć przestrzeń za lub przed samochodem.
Mechanik za zdjęcie zderzaka i wymianę czujnika chciał ode mnie 7 dych, myślę, że to nie jest wygórowana cena.

Mariusz 71:
mati 83
Te czujniki pasują do skrajnych i środkowych.
W moim akurat nie działał przedni prawy po wymianie jest super przestało piszczeć i pokzwywać na desce błędny pomiar.
Za wymianę czujnika, wymianę końcówki drążka kierowniczego, dokręcenie śrub na kolumnie kierowniczej i krzyżakach (mam stuki pod kolumną) , oraz sprawdzeniu tylnych kół (szumią opony) myślałem że łożyska zapłaciłem 120zl.

mati83:
Mariusz 71,
--- Cytuj ---Te czujniki pasują do skrajnych i środkowych.
--- Koniec cytatu ---

Czyli wszystkich?

Mariusz 71:
Tak, wymieniłem skrajny prawy i środkowy.

zgierzak:
Witajcie. Znów problem.z.czujnikami tzn nie działają żadne. Wydaje mi się że to po ostaniej kąpielj tzn myciu auta ale mogę.się mylić. Z początku miałem problem.z.dwoma czujnikami z przodu więc je wyjąłem żeby zakupić nowe na aliexpres i tak uczyniłem. Nowe są ale jest zima i nie mam warunków to taich prac. Teraz palą mi się wszystkie łącznie z tyłem i nie działają. Jak to.teraz.sprawdzić? Myślę o odpięciu aku aby go.zresetować może to.pomoże.
Poradźcie co robić.  :cry:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej