Forum > i40 VF

[i40 VF] Czujniki parkowania

<< < (11/33) > >>

Alfred:
oki:) chyba sobie pare zamowie na zapas w przyszlosci:)

michal90:
Czy ktoś z Was miał podobny przypadek: bo kilku miesiącach kiedy tylne czujniki nie działały poprawnie, a w ASO powiedzieli, że 2 są do wymiany. Nagle nie wiadomo dlaczego wszystko zaczęło działać poprawnie (a już przymierzałem się do zakupu z ali). Czy to może być spowodowane pogodą (chodzi mi o ocieplenie)? Czy może nie ma co się cieszyć, bo zaraz znowu siądą?  :-P

MD13:
Ja miałem podobnie. tez wydawało mi się ,że to pogoda . 2 skrajne przednie raz działały poprawnie raz jeden , raz drugi i tak w kółko. Ostatecznie oba zaczęły wskazywać ,że mają coś blisko siebie non stop ( czyli padły) . Kupuj na zapas bo i tak w końcu ci padną.

hajdi1982:
Witam,
Problem uszkodzonego czujnika niestety także mnie nie ominął.
Jeśli komuś będzie to pomocne to udzielam małej podpowiedzi :
Czujniki z alliexpres działają bez problemu i można je lakierować na kolor auta.
Mianowicie kupiłem za 30 zł czujnik kolor czarny, później jedna warstwa primeru do tworzyw, następnie baza koloru dobrana pod kolor ( już z allegor za 25 zł puszka świetnie dobrana pod kod koloru ) - 2 warstwy, a na koniec lakier bezbarwny.
Całkowity kosz ok  60 zł ( w aso Hyundai śląsk  śpiewali ok 600 zł (450 czujnik +150 wymiana ).
Na koniec test i WSZYSTKO ŚPIEWA I TAŃCZY (czujnik z alli + jego malowanie które nie wpływa na jego działanie)

Pajaro:
hajdi1982, podeślij proszę link do czujnika który kupiłeś.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej