Forum > i40 VF

[i40 VF] Czujniki parkowania

<< < (32/33) > >>

awj1:

Czy wymiana czujnika cofania to tylko kwestia wypięcia starego i podpięcia nowego czujnika? Tylny środkowo-prawy czujnik. Diagnoza z aso. Chcieli 800zł za wymianę. Czujnik mam drugi oryginalny.

awj1:
Jak kupowałem i40 to nie działały tylne czujniki parkowania. Auto bez asystenta. Mam nawet wydruk z ASO że środkowy prawy jest walnięty. Byłem teraz u swoich magików i po podpięciu do kompa okazało się że 2 środkowe. Czujniki kupiłem oryginalne i dalej nie działa cały tył. Teraz komp nie wywala żadnych błędów. Wcześniej gdy wrzuciłem wsteczny to pojawiały się wszystkie kreski na wyświetlaczu czyli nie widział przeszkody. Teraz po wymianie czujników pokazują się z tyłu wszędzie po 1 kresce czyli widzi przeszkody których nie ma. Poza tym cały czas piszczy ale to wina tych niewidzianych przeszkód.

Ktoś, coś?

fursiak:
Też miałem z tym przeboje.
Najpierw był uszkodzony lewy środkowy tylni. Po wymianie w ASO mija kilka dni i znowu to samo. Tym razem prawy. Mechanik w ASO mówił ze jak jeden strzeli to trzeba się liczyć ze kolejne też w niedługim czasie padną.

Tak u mnie to wyglądało:
//www.youtube.com/watch?v=0_YkwvAv8Og

awj1:
Udało mi się (jak na razie opanować czujniki z tyłu). Niby były padnięte dwa środkowe ale jak nie wymieniłem okazało się kolejny lewy skrajny a potem ostatni, prawy skrajny. Moim zdaniem skrajne działały bo wysyłały sygnał. Sytuacja była taka. Środkowe były chińskie i a skrajne oryginalne. Była dziwna sytuacja, nica auto nie widziało z tyłu. Nie wiedziałem już co mam robić bo czujniki działały i pikały. Jednak gdy kolega zasłonił skrajny lewy czujniki zaczęły działać poprawnie. Noż qrwa miand fuck. Dobra wymieniliśmy lewy skrajny. Ale znowu nic nie działa. Zasłonił prawy skrajny znów wszystko działa. Wymieniliśmy ostatni. I.... czujniki ożyły. Mimo że skrajne są sprawne musiałem je wymienić na chińskie. Wniosek taki że jak ktoś wymienia czujniki na chińskie to musi wymienić cały komplet. Z przodu muszę wymienić prawy skrajny i mam jestem przekonany że któryś ze skrajnych tylnych będzie działał.
Może chińskie czujniki mają inną, minimalnie inną rezystancję i nie współpracują z oryginalnymi. Połączenie jest chyba szeregowe więc z dlatego mogą być takie cyrki.

szyby1:
Witam. Mam problem z czujnikami z przodu i tyłu tymi środkowymi. Czy wystarczy że kupię po jednym na Aliexpres  czy tak jak ktoś pisał że muszę kupić wszystkie. Czy ktoś takie kupował w Chinach i może podać mi linka jakie kupił.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej