Forum > i40 VF
[i40 VF] Czujniki parkowania
pudzian3:
Alfred wymieniales sam czy dawales do mechanika gdzies?
michal90:
Podłączam się do pytania. Jeżeli wymieniałeś sam to czy mógłbyś krótko opisać jak ściągnąć zderzak z tyłu i czy dużo z tym roboty?
Alfred:
Oddałem do mechanika. Jeździłem z padniętymi przez 2 miesiące. Ostatnie 2 tyg juz stwierdziłem, że muszę oddać do mechanika bo jak dawałem wsteczny to najpierw migały wszystkie czujniki. Wydaje mi się już błąd pokazywało. Wcześniej tylko cały czas dawały sygnał dźwiękowy. W gdańsku chcieli za to 200zł u zwykłego mechanika, w ASO 220zł + podpięcie do kompa i wykasowanie błędu. Ja to zrobiłem na południu polski bo akurat tam byłem i wziął gość za to 100zł.
MD13:
jak włożysz nowe czujniki to błąd się automatycznie skasuje. Więc to "kasowanie błędu" w aso to ściema. Wiem bo sam sprawdzałem u siebie. Test czujników jest przy załączeniu zapłonu.
zgierzak:
Alfred ale twoje czujniki wyglądają identycznie bo moje są troszkę inne tzn głowica ma mniejszą średnice niż oryginały i są grubsze gumki a poza tym jest inny nr na czujniku ja mam 4MT006HCD na oryginałach a na nowych jest inny czy to ma znaczenie?
[ Dodano: 2019-04-03, 00:01 ]
u mnie są takie z brązową obudową nowy z ali drugi stary zepsuty
[ Dodano: 2019-04-03, 00:03 ]
różnią się też średnicą głowice
[ Dodano: 2019-04-03, 00:06 ]
i dalej mrugają nie piszczą ale mrugają skrajne czujniki bo te w środkowej części działają przy podjeżdżaniu do przeszkody
natomiast z tył skrajny mi mruga jedną kreską i piszczy jakby był blisko przeszkody
Nawigacja
[#] Następna strona