Autor Wątek: [i30 FD] Przełącznik opuszczania szyby  (Przeczytany 30891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline srbastek

• Giełda
[i30 FD] Przełącznik opuszczania szyby
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Czerwiec 2019, 13:59:07 »
dziambel04, a u kogo zamawiałeś przełącznik? U mnie również mam problem z nim, tylko ja mam wersje z dwoma szybami elektrycznymi. Ciężko dostępny jest.

Offline Pawel

• HKP
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Czerwiec 2019, 17:31:25 »
Też mam problem z przełącznikiem.A w zasadzie z jednym klawiszem.Przez jakiś czas łapał tylko w wybranej pozycji.Teraz rozpadł się całkowicie.Wyłamały się boczne "uszy" na których się trzyma. Najgorsze, że reszta przycisków jest sprawna a pewnie przyjdzie mi wymieniać cały moduł, bo takiego jednego klawisza pewnie nigdzie nie dostanę.
Oglądałem już całe przełączniki na allegro i aliexpres. Kupował ktoś na alli taki moduł i może polecić ?Z tego co widzę jest tam dość duża rozbieżność cenowa.Od około 10$ do 30$.

Offline dziambel04

• Giełda
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Czerwiec 2019, 07:55:55 »
kupiłem ten na alegro : https://allegro.pl/oferta/przelacznik-szyb-hyundai-i30-i30-kombi-2007-8107110435

Co do ali też oglądałem przełączniki i teraz to jak kupiłem ten z allegro to pewnie na ali są tej samej jakości ino cza dłużej czekać na przesyłka.

W Polsce zawsze możesz reklamować a na ali nie bardzo bo cie poczta zje finansowo :D

Offline Pawel

• HKP
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Czerwiec 2019, 16:38:46 »
Masz rację.A tego starego nie chcesz sprzedać ?Mnie potrzebny jest w zasadzie plastikowy klawisz do otwierania szyby pasażera.Elektronikę mam dobrą bo wszystko działa jak należy.Widziałem na allegro wersję angielską tego przełącznika ale nie wiem czy klawisze będą pasować.

Offline sisimon

• Giełda
« Odpowiedź #34 dnia: 01 Lipiec 2019, 09:58:15 »
Witam, mnie też dopadł ten problem. Opuszczanie szyby od strony pasażera z przodu działa, jednak podnoszenie przestało. Rozebrałem , elektronikę sprawdziłem, sprawna. Podpiłowałem tył klawisza od tyłu aby się delikatnie bardziej odchylał do tyłu i wszystko działa idealnie.

Niestety miałem problem ściągnąć ten klawisz całkiem (łatwiej by się piłowało). Z zewnętrznej strony schodził z tego ucha fajnie, lecz od środka mi się nie udało go podważyć. Na siłę nie chciałem bo bałem się że go urwę. Czyli ściągłem go tylko z jednej strony , córki mi dały jakiś elektryczny pilnik do paznokci z wymiennymi końcówkami :) . W parę sekund tył odrobinkę spiłowałem. Po złożeniu wszystko działa. Pzdr

Offline Adik

• HKP
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Lipiec 2019, 11:39:45 »
Witam. Miałem problem z podnoszeniem szyby pasażera z panelu sterowania od strony kierowcy(od stony pasażera działało). Pomogło wd-40. Należy wymontować moduł z przyciskami, odwrócić go o 180° i dobrze spryskać przyciski. W moim przypadku pomógło. Pryskanie bez demontażu od góry nic nie daje(sprawdzone).

Offline srbastek

• Giełda
« Odpowiedź #36 dnia: 09 Lipiec 2019, 13:31:59 »
Zamienników ani używek nie znalazłem, w ASO chcą koło 530zł. Ale popsikałem WD-40 i zaczęło działać, ale dużo brudu się tam uzbierało. Zobaczymy jak długo podziała.
Podłączona sama płytka działa, tylko coś nie działa przełącznik mechaniczny.

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Październik 2019, 17:51:53 »
U mnie też jest problem od strony kierowcy z opuszczaniem szyby pasażera, dmuchalem kompresorem bo syf było widać i psikalem preparatem ale bez zmian. O tą część ciężko w internecie :/

Offline GRZECH

• Giełda
« Odpowiedź #38 dnia: 07 Październik 2019, 14:17:46 »
Mam na zbyciu oryginalną używkę.
Nie otwierała okna pasażera z przodu i czasem zacinała sterowanie okna pasażera z tyłu.

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Październik 2019, 14:43:12 »
Ja mam wersję z przednimi elektrykami :/

Offline srbastek

• Giełda
« Odpowiedź #40 dnia: 07 Październik 2019, 15:18:25 »
Na zamówienie w ASO, koszt koło 470zł ;/
Zobacz czy działa podłączona sama "płytka", bez przycisków.

Offline GRZECH

• Giełda
« Odpowiedź #41 dnia: 07 Październik 2019, 20:36:03 »
Też mam pełne elektryczne starowanie + autodown szyby kierowcy  :-)
 :-)
Jeżeli ktoś chętny - sprzedam, jw.