Forum > i30 FD
[i30 FD] Przełącznik opuszczania szyby
gzrybol:
Z tego co pamiętam to podpiłowałem klawisz, za który pociągasz. Ale to na logikę wyjdzie. Tylko trzeba bardzo delikatnie. Jak za dużo zeszlifujesz to się będzie blokował w górnym położeniu.
dziambel04:
wymieniłem cały modem z innego i30 gdzie działał i dalej jest ze tylko z panelu okna w pr. str. się otwierają a nie zamykają tylko idzie zamknąć na włącznikach w danych drzwiach
Czy problem może lecieć w zaprogramowaniu elektrycznych szyb ??
Czy wie ktoś jak zaprogramować albo czy będzie widoczny błąd w komputerze samochodu ??
gzrybol:
Dziś zająłem się przyciskiem do sterowania prawą przednią szybą. Jak już ktoś pisał jest sporo śrubek do odkręcenia ale idą bez problemu i raczej nie polecałbym do tego wkrętarki, no może do odkręcenia tak ale do zakręcenia już na 100 nie. Problem był taki, że opuszczało bez problemów ale z podnoszeniem szyby było różnie. Więc rozkręciłem, wyjąłem cały ten panel (przyciski od tylnych szyb, przednich, blokowanie szyb i drzwi) zdjąłem sam klawisz sterowania prawej przedniej szyby i podobnie jak w tylnych lewych drzwiach podciąłem krawędź przycisku tak, że w momencie podniesienia go do góry odchyla się dalej i teraz wszytko śmiga. Trzeba tylko uważać przy zdejmowaniu klawisza przycisku żeby nie połamać tych "uszu" po obu stronach, które trzymają klawisz. Czas pracy ok 30 min.
bobekos:
Ja zauważyłem u siebie że przełącznik póki co jest ok, boczek łatwo zdjąć i odpjąć wtyczki. Szyba podnosząc się idzie do góry razem z uszczelką która zakleszcza ją i stawia opór. Ktoś rozwiązał ten problem bo dziś już brakło mi czasu. Klejenie uszczelki do blachy chyba nic nie da? :/
GRZECH:
A macie jakieś zdjęcia co i jak z tym przełącznikiem?
Od dłuższego czasu mam z tym problem w drzwiach kierowcy, że zasterować innym oknem mogę tylko w jednym kierunku... i kiedyś muszę się za to zabrać.
Nawigacja
[#] Następna strona