Forum > i30 FD
[i30 FD] Przełącznik opuszczania szyby
inprogs:
Ja to naprawiałem, po pierwsze wyjmujecie panel który wam nie działa, np ten od strony kierowcy. Generalnie musicie zdjąć boczek drzwi i odkręcić chyba 20 śrubek, polecam wkrętarke :lol: Rozbieracie panel żeby dostać się do płytki - chyba z 5 śrubek od spodu do odkręcenia. Sprawdzacie wszystkie luty (może są spękane) jeśli nic nie widać wszystkie luty musicie przelutować (jak macie lutownice w ręku to polecam to zrobić i tak bo mogą być jakieś mikropęknięcia których pod lupą nie zobaczycie). Na koniec w przełączniki do opuszczania/podnoszenia szyb które są nierozbieralne i nie do dostania, psikacie jakimś sprayem typu kontakt albo coś w tym stylu. Jak wam nie będzie działać to nowy panel, za 200 zł chyba widziałem że da się dostać.
bobekos:
--- Cytuj ---
--- Koniec cytatu ---
czy tobie to pomogło na stałe...?
inprogs:
Jak na ten moment działa, są tylko 3 opcje jak na dół wam jedzie a w górę nie albo na odwrót a z innego panelu wszystko gra, albo zaśniedziała miedź w przełączniku, albo pękły luty, albo przełącznik się zepsuł i tutaj macie największy problem bo co najwyżej w aso możecie go szukać ale wątpie że będą się bawić w takie rzeczy.
gzrybol:
Te przełączniki są rozbieralne. Miałem ten sam problem z tyłu po lewej stronie. Rozebrałem, z zwiększyłem zakres odchylenia przełącznika do góry. Podpiłowałem ogranicznik. Z przodu też mnie to czeka bo podobnie jak u innych opuszcza ale z podnoszeniem od strony kierowcy jest różnie. Trzeba się nakombinować - kilak razy lekko w dół i potem do góry. Nie mam czasu się za zabrać. Zdjęcie poszycia drzwi jest proste. Przełącznik da się rozebrać - trzeba mieć dwa cienkie płaskie śrubokręty - bynajmniej tak było przy przełączniku w tylnych drzwiach.
dziambel04:
Podpiłowałem ogranicznik - czyli podpiłowałeś te czarne "kowadełko" co na niej jest sprężynka w środku przełącznika czy te 2 bolce białe co wychodzą z tego guzika do dźwigania szyby ??
Nawigacja
[#] Następna strona