Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] przy około 2100 obr. wpada w rezonans
mark:
Panowie, udało mi się rozwiązać problem :idea: Przyczyną wibracji w moim przypadku było niesprawne sprzęgło, które w ostatnim czasie coraz częściej się ślizgało. Po wymianie na nowe problem zniknął jak ręką odjął :-D
tomek8712:
marc prosze napisz mi czy jak wymieniałeś sprzegło do z twumasem czy miałeś stałe i wymieniłeś tylko tarcze i docisk ja w swoim mam tesame objawy co ty mocny rezonans na tapicerce przy obciązeniu na 3 4 5 biegu miedzy 1500-2000 obrotów umnie jest stałe sprzegło bez dwumasy, prosze o szybką odpowieć
marpol:
W moim przypadku winny był przytkany katalizator, po wymianie jest cicho, auto odzyskało moc, lepiej się zbiera, spadło spalanie.
tomek8712:
niemam pojecia co może mieć przytkany kat do rezonansu ale hyba sprawdze bo ja już skrzynie wyjmowałem i jak się okazało sprzeglo stałe wyglązało na całkiem nowe ale tarcza miała lekki luz na sprzężykach ale poskładałem spowrotem zam niewiej już co mam myśleś marc napisz prosze co ty usiebie wymieniłeś czy był ten dwumas
grzesio15x09:
Dodano: 2016-02-20, 11:15
Witam Odświeżę temat - Koledzy jak wyszło z tymi drganiami? Ja mam podobny temat - santek 125 KM wymiana sprzęgła - dwumasa na sztywne - rusza ładnie, ale przy 1800-2000 i na 4 biegu jak ciągnie wyczuwalne drgania odgłos fruuu fruuuuu ale taki powracający jakby "jajowy" a nie "kołowy" Na luzie nie ma drgań i przy hamowaniu silnikiem tez nie ma. ki czort.
Nawigacja
[#] Następna strona