Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] przy około 2100 obr. wpada w rezonans
Waldemar:
Ja wymieniłem w pażdzierniku ale końcówka jazd to strach że coś szczeli ,pedał sprzęgła się dziwnie zachowywał jakby pockakiwał i jak nacisnołeś to w połowie w skrzyni jeden huk szum po rozebraniu się okazało że łożyska na dwumasie już prawie nie było tylko wióra wywaliłem dwumasę i założyłem wieniec i komplet sprzegła i powiem Wam że jest rewelka inaczej samochód jeżdzi kosztowało mnie to 1200 zł z mechanikiem
l_isek:
No tak ale w wersji 125 KM i z moim stylem jazdy szybko rozwalę skrzynię. Ktoś się orientuje ile Nm wytrzymuje (wg danych fabrycznych) oryginalna dwumasa do santafki 2.0 crdi 125 KM? Myślę też o małym tuningu mocowym i chce wiedzieć czy można bez przeciążania dwumasy.
santa claus:
l_isek ja też miałem sprzęgło do wymiany. Po wyjęciu sprzęgła i dwumasy ta się rozleciała. Oczywiście spytałem mechanika czy moźna tę dwumasę założyć ponownie....ich mina była bezcenna :mrgreen: . Kwestia regenerowanej, też myślałem bo tańsza ale warsztat nie bardzo chciał dać mi na to gwarancję druga sprawa to znajomy warsztat i zaufałem im aby jednak władować nową część.
kubiszon91:
--- Cytat: "mark" ---Panowie, w takim razie czekam na jakieś wieści od któregoś z Was. Póki co opanowałem technikę jazdy minimalizującą nieprzyjemny rezonans, ale dobrze byłoby definitywnie rozwiązać ten irytujący problem ;-)
--- Koniec cytatu ---
Tak więc wczoraj mechanik wyczyścił mi EGR, ale niestety drgania nie ustąpiły. EGR w takim razie nie był problemem, przynajmniej u mnie:). Mechanik stwierdził, że taki objaw (rezonans/drgania w okolicy obrotów 1600) mógłby dać też mały problem z jednym z wtrysków - ale też sobie ręki nie da uciąć - mówi, że nie warto się tym przejmować i że w gruncie rzeczy nie powinno się jeździć na tak niskich obrotach. W sumie nawet czytając instrukcję - jeśli będziemy zmieniać biegi tak jak jest w niej napisane to nigdy nie trafimy na "te" obroty na biegach 3,4,5 - a na 1 czy 2 problem nie jest praktycznie słyszalny.
vanhelsing:
W innym wątku jeden z naszych forumowych kolegów opisywał, że po wykonaniu konserwacji podwozia auto zaczęło wpadać w wibracje. Okazało się, że spryskali mu wał z jednej strony konserwacją i wał stracił wyważenie. No i bicie było przenoszące się na całą karoserię. Po oczyszczeniu wału problem ustąpił. Oczywiście aut 2WD sprawa nie dotyczy, ale jeśli ktoś ma 4x4 i jest taka wibracja to warto sprawdzić wyważenie wału.
Nawigacja
[#] Następna strona