Forum > Matrix / ix20

[ix20] IX20 - wymiana żarówek - przód

<< < (4/5) > >>

jack55:
Czytając o problemach KoTka z wymianą żarówek nasuwa się pytanie jak radził on sobie z tą prostą czynnością w innych swoich autach jak wynika z podpisu w jego profilu.
No cóż zdarzają się na tym świecie humaniści i Kolega Kotek chyba się do nich zalicza skoro z tak prostą czynnością ma mega problem.

KoTeK:
Radził sobie bardzo prosto.....sprężynki były osadzone trochę inaczej, a żarówki wymieniałem odkręcając reflektor - niestety dostęp jeszcze gorszy. Tutaj.... panie kolego '"od nauk ścisłych - w co wątpię !!!"  napisałem, że nie za bardzo mogę wsadzić rękę. O śrubokręcie także napisałem, bo mocowanie miałem inne, a ten zaczep po prawej stronie mi podpadał. Ot i cały humanistyczny wywód, dla kolegi ze ścisłym umysłem  :shock:

[ Dodano: 2015-12-12, 08:12 ]
Temat zakończony.......do odważnych świat należy  ;-) da się..... trochę gimnastykowania i po sprawie.

Milionik:
Mam pytanko a jakie żarówki polecacie do tego modelu, na światła mijania? I jakie są żarówki do jazdy dziennej (chodzi o oznaczenie)?

zbyniuw48:
Żarówka do świateł dziennych jest typu P13W. Ja wymieniłem na LED. Tu jest poruszany ten temat.  http://www.hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=494&postdays=0&postorder=asc&start=330

Pozdrawiam

Milionik:
Dzięki za pomoc mam pytanko a jakie byś polecił te diodowe? I jeszcze mam pytanko o oświetlenie wnetrza sa tam żarówki FEST00N ale nie moge takich znaleźć ale chciałbym też zmodyfikować troche moje autko i wśrodku też dać ledy.

[ Dodano: 2016-02-02, 22:29 ]
A i z waszym zdejmowaniem kloszy dziś sam wymieniałem po czym okazało się że u mnie trzeba ściągnąć zderzak razem z reflektorami da sie to zrobic bez zdejmowania ale potrzeba wprawy. Ale ten debil co projektował wykręcanie pozycji to bym go chyba zabił z dwiema pozycjami 30min. Bo niechciały wyleźć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej