Forum > ix35 EL

[ix35 EL] jazda na zakrętach-doświadczenia, pokrowce czy war

<< < (2/8) > >>

Gringo:
W instrukcji i specyfikacji jest też napisane, że auto ma ESP z systemem zapobiegania dachowaniu, ale nie sprawdzałem (i nie zamierzam) :-P .
Poza tym, do niektórych informacji w tej instrukcji trzeba podchodzić z dystansem, bo widać, że była pisana pod rynek amerykański...
Szybkie wejście w zakręt (taki 90 st.) powoduje "lekki" uślizg (podobnie, jak w normalnym aucie) z racji szerokich kół, i nie ma jakichś strasznych przechyłów (nie zaobserwowałem). Z boxem na dachu już trzeba nieco uważać ;-) .
W trasie przy dużej prędkości nawet "nagłe" zmiany pasa nie powodują niebezpiecznych sytuacji - trochę bujnie, ale do wrotki daleko ;-)  8-) .

Pokrowce? Jeśli masz pół skóry, lub skórę - to spokojnie wyczyścisz.

bartekzg:
piszecie koledzy o dachowaniu przy jeździe na drodze utwardzonej. Jednak należy pamiętać że można z niej wypaść, bokiem złapać przyczepniejszy grunt czy też uskok i tu jesteśmy narażeni na dachowanie. Z systemem czy bez.

accencik:
Koledzy jeśli od razu będziemy zakładać że auto nam się na dach położy to może lepiej przesiąść się w PKP ;) Wg ciężko by było go wywalić na bok bądź na dach ponieważ przeciw takim sytuacją czuwają systemy (ESP) żeby nie wpaść w poślizg. Wiadomo że jak ktoś kupuje taki samochód jak IX35 to raczej nie do szaleńczej jazdy po zakrętach tylko do spokojnego jeżdżenia, więc raczej nie obawiał bym się o "dacha" tym autem.

jacek2:
Ważna rzecz: założenie pokrowców kłóci się z działaniem poduszek powietrznych w siedzeniach. Staje się to wtedy bardzo niebezpieczne. O dzieciaki niema co się martwić, ponieważ siedzenia się bardzo dobrze czyszczą. A co do wywrotki auta, to tak jak piszą poprzednicy - trzeba się napracować aby go wywrócić. pojeździłem już trochę, więc wiem o czym piszę...... :oops:  :oops:

radark:
dzięki wielkie za info, pytam bo jeżdżę 35 od tygodnia ale jedynie po mieście trasa dopiero na wiosnę, pokrowce znalazłem dedykowane do tucsona, zadałem pytanie czy do ix też się nadadzą,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej