Forum > ix35 EL
[ix35 EL] jazda na zakrętach-doświadczenia, pokrowce czy war
canion:
o ile jesłi chodzi o siedzenia to mozna sie ewentualnie pogodzić z faktem zastąpienia skóry ekoskórą (załóżmy że chodzi o trwałość) o tyle kierownica powinna jednak być obszyta prawdziwą skóra. w poprzednim aucie /chrysler/ ,miałem i siedzenia i kierownice wykończenie skórzane. i tę skórę było czuć w dotyku. zastanawiam sie nad przeszyciem kierownicy odnowa prawdziwą skóra bo tak jak jest teraz to nie jest fajne. Ma ktoś kontakt na taką firmę w Wawie?
Jacek2 - zgadzam się, sztuczne wykończenie to nie wstyd , ale pytanie brzmi . w folderach jest napisane tapicerka skórzano-materiałowa. gdzie niby jest ta skórzana? bo jak dla mnie to jednak wprowadzanie klienta w błąd. a już kierownica w skaju to lekki dramat
Gringo:
--- Cytat: "canion" ---zastanawiam sie nad przeszyciem kierownicy odnowa prawdziwą skóra bo tak jak jest teraz to nie jest fajne. Ma ktoś kontakt na taką firmę w Wawie?
--- Koniec cytatu ---
Ja mam : Tapicer.
Robiłem u niego co prawda szmaciany boczek fotela w poprzednim aucie, ale był zrobiony b.dobrze. Ma duży wybór materiałów i skór. Pytałem też o kierownicę, chyba wycenił na ok. 300 PLN :roll:
Ja tam pozmieniam,jak to co jest się zużyje...mam nadzieję, że nie za szybko :-P
canion:
Też tak myślałem. Niestety to co jest jest nieprzyzwoicie sztuczne . Przynajmniej kierownicę trzeba obszyć. Dzieki za namiar
spry:
--- Cytat: "radark" ---w instrukcji obsługi 35 przeczytałem że trzeba uważać na zakrętach bo samochód może się wywrócić, .........
--- Koniec cytatu ---
Już pisałem,że to instrukcja dla amerykanów-tylko przetłumaczana na polske -inne kraje europy też.
Producenci asekurują się przed głupotą użytkowników.
Co do wywrotki:
NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI aby auto przewróciło się na łuku lub jeździe po okręgu..Prędzej straci przyczepność a to już inna sprawa ,bo po utracie kontroli nad autem wszystko może się zdarzyć ,ale to nie jest wina samochodu.
Bardzo efektownie wyglada Santa Fe na ciasnym rondzie,wygląda ,jakby miał się przewrócić ,ale nic z tego.Jeszcze fajniej to robi to Tucson ,bo jest dużo żwawszy,
ale nie jest to tak widowiskowe.Santa Fe się mocniej przechyla :mrgreen: .
Tylko nie wiem co to przechylanie ma zwiazek z pokrowcami,
btw
myślałem ,ze czasy pokrowców juz minęły , tak jak łapki idioty czy krówki ... ;-)
jacek2:
--- Cytat: "spry" ---myślałem ,ze czasy pokrowców juz minęły , tak jak łapki idioty czy krówki ... ;-)
--- Koniec cytatu ---
Ja też myślałem że to przeszłość. Tylko zastanawiam sie ponownie, czy zakladanie pokrowców ma sens. Bo na siedzeniach z poduszkami powietrznymi jest to zabronione. Ale niektórzy wybierają inaczej: wolą czyste siedzenie zamiast lepszego bezpieczeństwa..... :evil: :evil:
Nawigacja
[#] Następna strona