Forum > i30 FD
[i30 FD] Ciężko działające biegi 1 i R
bobekos:
Co do buczenia do tyłu to miałem ten sam objaw, do wymiany ci się szykuje łożysko oporowe... Nie byłem w ASO bo ok. 200 zł nie będę płacił za samą diagnozę! Podjechałem do fachowca od skrzyń biegów bo teraz zaczynam mieć problem z ciężko wchodzącymi biegami! :( Jestem umówiony do swojego mechanika na naprawę bo na 99% jest to wina sprzęgła! Jak macie problem ze skrzynią to zobaczcie na sucho (bez odpalenia i sprzęgła) jak wam wchodzą biegi i potem normalnie ze sprzęgłem. U mnie jest tak wzorowo ale ze sprzęgłem już nie! Został wymieniony olej, jeżeli nie pomoże to wina tkwi w skrzyni. Chodzi o synchronizator ale póki co jeżdżę na razie z tym... Czy ktoś z użytkowników forum naprawiał skrzynie biegów w i30? Jak coś to niech napiszę do mnie wiadomość...
WaldiBarca:
Ja tez mam problem 1 i 2 hacza i to coraz mocniej? 1,6crdi 2008 r 116 km ktos cos zrobil naprawil i dziala?
bobekos:
Możesz mieć problem z synchronizatorami 1 i 2 biegu lub wystarczy wymienić olej. Ja będę robić skrzynię ale nie teraz...
WaldiBarca:
Oki wiec na poczatek wymienie olej. Zobacze czy sie poprawi. Podobno wystarcza 2 litry i ma byc 75w 90 ate prawda ?
bobekos:
Mi wymienili ale na starym było widać (mieszając) że synchronizator do wymiany także wiem co mnie czeka :(
Nawigacja
[#] Następna strona