Forum > i30 FD

[i30 FD] Ciężko działające biegi 1 i R

<< < (5/9) > >>

bobekos:
Biegi wchodzą jakby lżej, precyzyjniej...? Niestety 2 zdarza się że za haczy. Dzwoniłem do swojego mechanika i mi mówił że pozostaje zaczekać aż się ułoży lub dostałem namiar do gościa co zajmuje się skrzyniami... Generalnie odczułem inne branie sprzęgła, jakby brało trochę niżej, różnica raczej na plus choć od jakiegoś czasu 2 wciskam powoli redukując i póki co jakoś się spisuje. Wymienili mi na nowy bo stary już był wysłużony...

mszwejkowski15:
grzekrys83, byłem u mechanika, pompka sprzęgła pod podałem cieknie delikatnie i on uważa, że to to. Co prawda odkąd mrozy puściły to nie mam problemu z biegami, ale zawsze jak wsiadam to kilka razy wcisnę pedał. W czwartek oddaję do mechanika na wymianę pompki, powiedział mi 100zł za pompkę plus coś tam za robotę. Jak wrócą mrozy, a wymiana pompki nie pomoże to będę pisał i będę starał się przekazać jakieś info.

bobekos:
Wątpię żeby pompka sprzęgła mogła powodować takie problemy, ja potwierdzam że teraz gdy jest na + to na początku potrafi zahaczyć mi 2... :/
No i jak po wymianie, wiem że nie ma mrozów...?

mszwejkowski15:
Po wymianie było tak: samochód jeździł i było git. Został w garażu podziemnym na weekend (było tak ok +6stC) i jak odpaliłem w niedzielę to nie mogłem żadnego biegu wrzucić. A jak już wrzuciłem na siłę to wtedy pomimo wciśniętego pedała sprzęgła auto powoli poruszało się czy to do przodu czy do tyłu. Zajechałem na wysepkę wcisnąłem pedał około 30x i od tamtej pory jak ręką odjął. Auto od pon stoi na dworzu akurat i nic się z nim nie dzieje a biegi wchodzą ok. Ma ktoś pomysł co to takiego?

Potosiu:
Witam.
Panowie, chyba szukacie na siłę dziwnych powodów.
W moim i30 fd 2009r. 1.4 benzyna 160 000 przebiegu, też od dawna haczyły biegi, głównie 1 i R. Cztery dni temu kupiłem olej do przekładni jaki zalecają w książce tj. shell spirax s4 75/90 (2x1l. za 60 zł. łącznie) i wymieniłem w ASO za 60 zł.
Póki co auto użytkowane codziennie około 80 km., nie przyhaczyło ani razu.
Więc radzę zacząć od wymiany oleju.
Poza tym, dopytywałem w ASO i mówili, że jak olej nie pomoże, to można regulować coś w przekładni... uważam że takie tematy można zlecić ASO bo mają już pewnie wprawę.
Uprzedzę wątpliwości... sprzęgło nie było wymieniane od nowości, chociaż wiele razy je przypaliłem :lol: i trochę buczy przy cofaniu. Jadąc do przodu nie ślizga nic.
Jak zauważę jakieś haczenie, to w następnej kolejności regulacja.
Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej