Forum > i30 FD

[i30 FD] Ciężko działające biegi 1 i R

<< < (4/9) > >>

bobekos:
Skomplikowana jest wymiana wysprzęglika? Ja zauważyłem u siebie od kilku tygodniu że mi na 2 haczy i 1 cieżej czasem wchodzi. 5 sporadycznie a reszta ok... Ktoś coś może doda od siebiebo czym większe mrozy tym bardziej mnie to irytuje...?

mszwejkowski15:
Witam, mam podobny problem. Wczoraj wracając z roboty na trasie zauważyłem taką rzecz:
mianowicie problem jest z wrzuceniem 1 czy R. Przy pracy na zimnym silniku miałem problem wrzucić wsteczny że mordowałem się około 30s.
Natomiast wczoraj stojąc na światłach zauważyłem jeszcze coś, przy wciśniętym do końca sprzęgle jak ruszę dźwignią biegu tak, jakbym chciał wrzucić 1  ( dzwignia lekko pchnięta do przodu) czuć , że samochód porusza się do przodu. Gdy tylko wrzucę "luz" poruszanie się samochodu ustaje. Czy to oznacza koniec sprzęgła? Największy problem jest z wrzuceniem 1 czy R ale czasami i 3 zgrzytnie. Ma ktoś pomysł co to takiego?

bobekos:
Ja będę to robił w poniedziałek więc mogę napisać czy mi to naprawili...

grzekrys83:
Również mam takie sytuacje z 1 i R.
Też jak wrzucam 1 to czuć że jedzie do przodu, a jak R to do tyłu.
Zauważyłem, że jak kilkukrotnie wciśnie się i puści sprzęgło (ja robię 3x) to później wchodzą bez problemu :)
Ten typ tak ma w zimę.

mszwejkowski15:
grzekrys83,  może zapowietrzył się układ z tym wysprzęglikiem hydraulicznym czy coś?
Kurde nie mam pomysłu a autko stało dwa dni na zewnątrz i wrzucenie biegu to siłowanie się.
bobekos pomogła wymiana wysprzęglika? zastanawiam się czy w sobotę nie podjechać do mechanika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej