Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[i30 FD] instalacja gazowa 1.6 126KM 2007r.

<< < (2/3) > >>

Pabloista:
Sporo jeszcze zależy od umiejętności dostrojenia instalacji przez gazownika. Oni przeważnie sa biegli w konkretnych typach.

robaszek127:
Ja bym tam uważał z tą biegłością. Fakt, że tu silnik jest niepolecany do gazu więc nie wiadomo ile pociągną zawory na gazie ale trzeba szukać dobrego fachowca a z tym mimo dużej ilości na rynku zakładów z tym słabo.
Spokojnie założą wszędzie a i silnik wytrzyma gwarancję na gaz a potem będą schody.
Już ludzie montowali lpg do focusów z ceramicznymi zaworami i potem był wysyp ogłoszeń z ofertami aut z 2 letnimi instalkami.
Ja gdybym już miał zakładać to może warto by było dać głowicę do zakładu i zmienić zawory na utwardzane.
Oczywiście odradzam brc bo mam ten szajs i wszystko drogie a mało kto umie nawet zaprogramować dobrze komputer.

Dariusz G:
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że budżetowa instalacja również będzie chodzić w tym silniku. Sam osobiście miałem założoną instalację za kwotę 1900zł (Poznań) było to 3 lata temu. Niestety nie pamiętam firmy ale reduktor tomasetto chyba a wtryski valteki czerwone, więc bez szału. Ogólnie zrobiłem 170kkm bez obsługowo. Jedynie co padały wtryski ale wymiana na gwarancji a po zmianie na baracudy była bajka.

kosmos2011:
A jaką instalację masz teraz założoną?

Dariusz G:
Teraz mam instalację firmy optima. Zrobiłem 17kkm i na razie nic się nie dzieję. Tyle że to inny motor jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej