Forum > i30 GD

[i30 GD] Czujnik deszczu - automatyczne wycieraczki

<< < (2/8) > >>

Arek103:
A po czym poznajesz, że wycieraczki były uruchamiane?

slawkor:
Jeśli auto stoi calą noc na deszczu i wszystkie szyby są jednakowo mokre to w tym momencie przednia szyba wygląda takbjakby ktos wlaczyl na chwile wycieraczki i starł nadmiar wody. Wyglada to tak jakby auto jezdzilo np w kurzu. I wtedy po wytarciu wycieraczkami widac mniejsze zabrudzebie. Nawet moja żona to zauważyła.

Arek103:
Wydaje mi się, że to tylko takie złudzenie, może na szybie jest jakiś preparat ułatwiający spływanie wody lub może szyba jest wypolerowana.

kosmos2011:
Przyczep jakiś kawałek papieru do szyby i się przekonasz czy masz duchy w aucie  :mrgreen:

slawkor:
Patent z papierem robiłem tylko zamiast papieru wkładałem liście i efekt był taki sam.
To na bank nie jest efekt polerowanej szyby. Już prędzej uwierzę, że albo robi się jakieś zwarcie albo
efekt ten następuje tuż po otwarciu pilotem, tyle tylko , że widać to na zamkniętym jeszcze aucie. Masakra jakaś. Teraz mi to nie przeszkadza ale jak przymarznie zimą to upali silnik od wycieraczek.
Pierwszy raz widzę taki efekt. Jeszcze jak bym miał czujnik deszczu to można byłoby go np. zakleić na próbę, ale z tego co widzę to jest tylko taka czarna kulka na dole podszybia a na górze szyby jest tylko lusterko na ciemniejszym tle, tak jakby fabrycznie zaciemnione pod lusterkiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej