Forum > i30 GD

[i30 GD] Czujnik deszczu - automatyczne wycieraczki

<< < (5/8) > >>

atyll:
Niestety nie wiem jak jest przyklejony. Widze tylko prostokatny kawalek czegos prezeoczystego, na to kolejny proskokatny kawalek i czujnik.

Na zewnatrz widac na tym czarnym sitodruku po prostu czworokat- a raczej jego zarys, zapewne pierwszego prostakata.

kosmos2011:
Guma od drugiej strony jest wyprofilowana do kształtu czujnika. Sam czujnik jest demontowalny i nie może być przyklejony do szyby.

atyll:
Czyli sugerujesz, ze szyba sama w sobie jest okej, problem jest z czujnikiem lub jego zamontowaniem? Na moje oko jest przyczepiony do tego czworokata z silikonu/gumy bo jak nim mocniej ruszam to rusza sie razem z nim. Chyba nie da sie go zdemontowac, tylko oderwac. I na pewno nienjest czarny tylko przezroczysty.  Pomiedzy szyba a czujnikiem powinna byc ta guma z Twojego postu?

Gdzie mozna cos takiego dostac? Na allegro sa tylko same czujniki.

kosmos2011:
Dodano: 2016-11-06, 20:45
Tak to wygląda złączone razem. Czujka pewnie jest w tym miejscu więc to raczej nie ma znaczenia.

Przeczytaj jeszcze strona 183 http://hyundaiklub.pl/forum/pafiledb/uploads/Instrukcja_obslugi_i30(GD).pdf

atyll:

Dodano: 2016-11-06, 21:09
W takim razie nie wiem czego szukać: czy to jednak szyba czy problem z czujnikiem deszczu? Nie wiem czy warto wydawać pieniądze na diagnostykę czujnika jeżeli ta szyba "nie obsługuje" czujnika deszczu. Da się to jakoś sprawdzić?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej