Forum > i30 GD

[i30 GD] Czujnik deszczu - automatyczne wycieraczki

<< < (3/8) > >>

atyll:
Witam!

Moje auto posiada formalnie czujnik deszczu w wyposażeniu, jest on także przyczepiony na szczycie szyby kolo lusterka. W aucie była wymieniana przednia szyba dokładnie na taką jak w tej aukcji (to samo oznaczenie):

http://allegro.pl/ostrow-wlkp-szyba-przednia-hyundai-i-30-i6543064812.html#thumb/2

I wg poprzedniego właściciela przez to nie działa czujnik deszczu. Byłem u gościa od szyb i twierdzi, że po wymianie szyby na oryginalną będzie działać (cena circa 2800 zl). Natomiast dzwoniąc do innego specjalisty dowiedziałem się, że nie da się zamontować tegoż pałąka do szyby, która nie obsługuje czujnika deszczu i nie posiada diod, więc wymiana szyby nic nie da.

Czy może mnie ktoś naprowadzić co powinienem sprawdzić najpierw by nie wbijać się w koszty niepotrzebnej wymiany szyby? Chcę podjechać do elektromechanika samochodowego ale z racji, że jestem zielony w mechanice nie chcę płacić za niepotrzebne rzeczy, a fakt nieposiadania wycieraczek na 'powolnych obrotach' jest szczególnie irytujący w taką pogodę jaką teraz mamy.

Pozdrawiam!

kosmos2011:
Podaj numer vin.

Poniżej prawidłowe dodawanie tagu tematu [i30GD]

Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:

atyll:
Dziękuje za odpowiedź, poprawione. Już sprawdzałem na podawanej tutaj stronie i jest RAIN SENSOR w tym modelu. Przejrzałem wszystkie tematy odnośnie I30 ale nie znalazłem nic podobnego.

VIN:TMAD351UADJ013384

kosmos2011:
Sprawdź czy masz te elementy :

"Guma" na szybę

Czujnik

Osłona

atyll:
Tak jak widać na dodanym przeze mnie drugim zdjęciu jest osłona, pod nią (chyba) czujnik i wychodzi wiązka kabli do dachu. Próbowałem ściągnąć osłonę ale nie chciałem urwać, nie schodziła po podważeniu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej