Forum > i30 GD
[I30 GD] Doświetlanie zakrętów
Achilles:
Panowie, ja mam statyczne doświetlanie, ale nie do końca rozumiem jak działa. Jeżdżę głównie po oświetlonych drogach i słabo idzie to ze środka zaobserwować... A chodzi o to, czy to działa przy każdej prędkości?
W instrukcji jest tylko informacja, że reaguje na inny kąt skręcenia kierownicy poniżej oraz powyżej 10km/h, ale co jak jadę, dajmy na to, 90 km/h po zakręcie? To może przeszkadzać innym kierowcom. Czy powyżej jakiejś prędkości system przestaje działać? Myślę, że na logikę powinien.
majras:
Ja mam 2012 i działa mi doświetlanie i raczej nie da się tego nie zauważyć w nocy na skrzyżowaniu, zwłaszcza jak się skręca w lewo to wtedy widać moment włączenia się dodatkowego doświetlenia.
Mi natomiast nie działa jak skęcam w prawo, ale obstawiam żarówkę.
Gdzie znajdudą się żarówki, które doświetlają, tam gdzie żarówka przeciwmgielnych?
SphunaR:
Nie wiem jaką masz wersję. Ale zacznij od sprawdzenia w lampie, obok świateł mijania.
Dokładnie tutaj - jak na zdjęciu.
majras:
Tak żarówka była przepalona . Wymieniłem i świeci.
Achilles:
Podbiję raz jeszcze temat z pytaniem co do prędkości, jak już pisałem w poprzednim poście. Ktoś się orientuje? Czy jak jadę 80-100km/h po łuku to moje doświetlanie oślepia kierowców na przeciwko? Bo jeżeli tak, to ten system jest bez sensu.
Największy sens miałoby gdyby system działał, powiedzmy, do prędkości 50km/h ale w instrukcji nic na to nie wskazuje.
Nawigacja
[#] Następna strona