Cześć, jako że często muszę składać lusterka w aucie, zastanawiam się nad tą przeróbką (także nad tempomatem, ale lusterka pilniejsze). Niestety nie mogę się dokopać do informacji jakiego rodzaju lusterka mam i co muszę dołożyć, żeby to wszystko zaczęło działać. Z tego co widzę wątek nie został rozwinięty i zamknięty - oznacza to że przeróbka nie jest możliwa?
Oczywiście patrzyłem na stronki udostępnione przez użytkownika Kosmos2011, ale nie znalazłem odpowiedzi:( ... pewnie brak doświadczenia w czytaniu schematów etc(?). Podejrzewam, że muszę kupić nowe lusterka, bo obecne nie mają silnika do składania. - bo skoro nie ma przycisków do ich składania, to po co mieli by wkładać takie z silnikiem. Chyba że się mylę. Dlatego mam kilka pytań:
1. Jakich lusterek szukać? Na aukcjach popularnego polskiego serwisu widzę dużo lusterek 5Pin, 8Pin - nie wiem ilu pinowe powinno być lusterko, aby możliwa była taka przeróbka, no i żeby możliwe było ustawianie elektryczne + podgrzewanie oczywiście. Jak rozumiem, do tych wszystkich funkcji potrzebne są kolejne piny? I czy może być tak, że jedno lusterko mające 5/8/itd Pinów ma np. podgrzewanie + elektryczne ustawianie, a inne na 5/8/itd pinach ma elektryczne składanie + elektryczne ustawianie, ale brak podgrzewania?
2. Zastanawiam się także, czy muszą to być lusterka pod kolor? czy ewentualnie możliwy jest zakup z innego koloru i dalsze przemalowanie plastików/albo przełożenie obecnych plastików do nowych lusterek?
3. Kolejna kwestia to: wiązki i bezpieczników. Bo mam wątpliwości, czy doprowadzony jest do lusterek kabel (bo skoro brak składanych lusterek to po co w fabryce mieli by montować do tego kabel), który obsłuży dodatkową funkcję i czy nie będzie to za duże obciążenie dla bezpieczników?
4. Oczywiście zostaje Panel boczny do wymiany - to oczywiste. Pytanie tylko (analogiczne jak wyżej), czy w samochodzie jest już zamontowana wiązka, która obsłuży dodatkową wiązkę...czyli wystarczy tylko zmienić panel?
Trochę kwestii poruszyłem, może niektóre wydają się banalne, ale uwierzcie, że dla osób nie majsterkujących do tej pory są one zawiłe. Dlatego pewnie w przyszłości nie tylko mi pomogą:) Stąd też będę bardzo gorąco wdzięczny za Waszą pomoc
podaje mój VIN jakby był potrzebny: TMADC51DACJ241999