Forum > i40 VF

[i40 VF] Opony zimowe

<< < (6/6)

mosiek_km:
Hmmm. Piękne te 18-tki. No i faktycznie jak przejrzeć allegro to można pojedynczo cały zestaw sobie złożyć  :-)  Dziękuję za mieszanie mi w głowie ale chyba na początek zostanę przy wyborze 17. I tak pewnie stracę na komforcie przy 17-tkach a gdzie tu przy 18-tkach  ;-)

ELETomek:
W astrze między 205/60r16 a 225/50r17 spadku komfortu nie odczuwałem. Osiemnastek nie doświadczyłem to się nie wypowiem. Zużycie paliwa też porownywalne (tak odnośnie innego wątku) Letnia opona ma mniejsze opory toczenia niż zimówka więc mimo to że jest szersza nie powinna zwiększyć zużycia paliwa.

mosiek_km:
Ok Dziękuję za wszelkie informację  :-)  Teraz siedzę na allegro i szukam tych pojedynczych sztuk. Ta 17 co mi pokazałeś strasznie wpadła w oko żonie. Mam już 3 na allegro i dwie na Olx. Jedną z allegro wywalę chyba i będę miał alusy z głowy  :-) Dodatkowo to wychodzi taniej niż te komplety po 4 sztuki  :shock:

pozdrawiam

kacluk1987:
utraty komfortu nie uświadczysz chyba że drogi macie tragiczne.. i zawieszenie przednie trochę szybciej się zużywa...  ja sporo jeździłem z autem na kołach 245/18" ale najlepsze jak zmieniałem opony gość w sklepie stwierdził że mam za wąskie opony do auta.. kazał mi na przodzie zostać przy 245 ale na tył zalecał 275.... Gość-angol w UK prowadzący sklep z oponami:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej