Forum > i40 VF

[i40 VF] Opony zimowe

<< < (3/6) > >>

malutki83:
W zeszłym roku kupiłem komplet takich właśnie Nokianów i po jednej zimie mogę w 100% Ci je polecić, są rzeczywiście ciche i komfortowe.
Przed zakupem też naczytałem się tylu opinii o oponach zimowych że mógłbym książkę napisać, wydaje mi się że wybrałem dobrą oponę na warunki atmosferyczne panujące u mnie na Podhalu.
Co do miejsca produkcji to zgadza się jest to Rosja, ale już od wielu lat Finowie produkują tam opony i raczej nie straciły one wiele na tym.

marcin_kutno:
Pojawił się dodatkowy dylemat, w mojej miejscowości  otworzył się vianor

--- Kod: ---http://www.kutno.net.pl/?pd=szukaj&fraza=vianor&x=0&y=0
--- Koniec kodu ---

Oferują wr d4 w cenie 362zł z założeniem i wyważeniem ( cena regularna 430zł, w niższej cenie dla kilku pierwszych klientów ze względu na otwarcie serwisu)  ale uwaga! jet to produkcja Fińska  nie Rosyjska
Rosyjskie na ceneo najlaniej 316zł
Niby nie duża różnica w cenie ale jednak jest, jak wezmę pod uwagę wyższą cenę to przyjdzie mi zaraz do głowy czy w cenie 360zł w necie nie znajdę lepszych opon innej marki.
Reasumując, im dalej w las tym więcej drzew.
Proszę o szybką radę

malutki83:
Wydaję mi się że to zwykły błąd sprzedającego co do miejsca produkcji, szczególnie jak pamiętam z zeszłego roku to produkcja tych opon miała być w Rosji, ale oczywiście mogę się mylić. Ja kupiłem na allegro i było najtaniej wtedy, wymiana kompletu to 60zł. więc bardziej opłacało się dla mnie brać opony bez montażu.

waszek_rmc:
Nie chce zakładać nowego tematu, obecnie posiadam 2 komplety opin i jeden komplet felg. Zimowe po jednym sezonie 215/50/R17 i letnie już po zimie do wymiany w tym samym rozmiarze. Pytanie czy ktoś z was posiada 225/45/R17 ? Czy jakieś drastyczne różnice np w spalaniu odczuje? Szersze ładniej się prezentują...

MD13:
A tak przy okazji moje uniroyal sprawują się w zimę rewelacyjnie. Jak spadł śnieg przyczepność była rewelacyjna . We wcześniejszej toyocie też miałem wcześniejszą wersję uniroyal i byłem zadowolony. Na hultaju te nowe według mnie są jeszcze lepsze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej