Forum > ix35 EL

Antena Rekin i wymiana lamp oraz radia na poliftingowe.

<< < (2/2)

kwiatek106:
Witam jestem wlasnie po takiej operacji w moim ix35
Wymiana lamp przednich ledowych nowe kpl. 500zl okazja wykorzystalem kostki od lamp starych do nowych lamp podlaczylem przez male wsówki (troche partyzantka) ale koszty. wyglada dobrze i mozna lampy odlaczyc , automat to zwykly przekaznik sterowany kontrolka od ladowania , podláczoe zostaly do ledów pozycja przód paski i tyl wygláda ok dzienne gasna po wlaczeniu swiatel glownych
Wymiana lamp tylnych 700zl -mostki do lamp na klapie
Wymiana radia 200zl bez zadnych problemow radio kupione z daszkiem brak tylko kamery ale pewnie to nie problem podlaczyc zamiennik. Pozdrawiam

Kr1Krk:

--- Cytat: "MrQ" ---Akurat legalność lamp nie ma nic do spryskiwacza i samopoziomowania. To są 2 niezależne tematy. To że producenci muszę sprzedawać samochody w takim komplecie żeby uzyskać homologację, nie powoduje że lampy bez tych dodatków są nielegalne. :)
--- Koniec cytatu ---

Z tego co wyczytałem w internecie. To jeżeli zamontujesz Ksenonowe światła bez samo poziomowania i spryskiwacza, to samochód nie przejdzie przeglądu, więc chyba nie do końca tak jest.

--- Cytat: "szymu" ---W kwestii radia to pasuje to poliftowe kolorowe 4.3" zamiast starego które mieliśmy (wersja style). Ja dodatkowo instalowałem kamerę cofania (wtedy radio nabiera jeszcze więcej sensu). Żeby nie było tak różowo to niestety nie działa funkcja automatycznego ściemniania ekranu (wykrywania dzień/noc). Jest to o tyle dziwne, że podświetlenie przycisków radia reaguje na czujnik światła natomiast sam ekran nie.
Na osłodę pozostaje fakt, że obsługa telefonu/komendy głosowe działają trochę lepiej - wystarczy powierdzec "polacz xxx" i dzwoni a nie pyta czy na pewno połączyć....
--- Koniec cytatu ---

Ja też już się zdecydowałem i kupuje i zmieniam :). Też oczywiście z kamerą cofania, z tego co widzę jest pełno zamienników. Piszą, że działają po zastosowaniu adaptera. Nie wiem właśnie czy ten adapter jest w zestawie okablowania do radia. Przyjdzie zobaczę to będe kombinował dalej. Ciekawostką jest to, że widzę po liftingu jest jakiś inny kolor plastików(szary zamiast srebrnego.) :D, Ale może będzie dało się z tym też zakombinować.

--- Cytat: "kwiatek106" ---Witam jestem wlasnie po takiej operacji w moim ix35
Wymiana lamp przednich ledowych nowe kpl. 500zl okazja wykorzystalem kostki od lamp starych do nowych lamp podlaczylem przez male wsówki (troche partyzantka) ale koszty. wyglada dobrze i mozna lampy odlaczyc , automat to zwykly przekaznik sterowany kontrolka od ladowania , podláczoe zostaly do ledów pozycja przód paski i tyl wygláda ok dzienne gasna po wlaczeniu swiatel glownych
Wymiana lamp tylnych 700zl -mostki do lamp na klapie
Wymiana radia 200zl bez zadnych problemow radio kupione z daszkiem brak tylko kamery ale pewnie to nie problem podlaczyc zamiennik. Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Bardzo dziękuje za ten post :). Właśnie też myślałem, żeby tak na "krzywy ryj" podłączyć, ale szczerze to się trochę boję, że izolacja nie taka. W kwestii kostek ze starych lamp to są one do kupienia na aliexpress niestety tych nowych nie ma... W sensie rozumiem, że udało Ci się wyłączyć automatyczne zapalanie świateł ? Może napisać coś więcej ?

szymu:
Z kamerą cofania u mnie było tak - zapytałem aso ile oryginał kosztuje. Najpierw powiedzieli coś ok 400zł. Jak przyszło do zamawiania to stwierdzili, że 400 to zamiennik a oryginał to ok 2000zł (do tego jeszcze ten plastik nad rejestracją bo niby jest inny). Już prawie zamówiłem ten zamiennik, ale jeszcze zapytałem czy on na pewno jest w lampce podświetlenia.... no i okazało się, że nie! To co mi chcieli sprzedać to kamerka przykręcana śrubkami do plastiku nad rejestracją...
Także podziękowałem i kupiłem na allegro za 100zł kamerkę zintegrowaną z oświetleniem tablicy rejestracyjnej. Co do wtyków - kamerka z allegro ma chinch'a. Radio ma dedykowaną wtyczkę. Mi montowali w serwisie to obcieli chincha i przylutowali gniazdo (przynajmniej tak twierdzą - nie widziałem go na własne oczy).
Co do samego gniazda - tak jak mówiłem - z kamerką jest chinch. Z radiem gniazda nie dostaniesz (ktoś musiałby obciąć je u siebie od oryginalnej wiązki). Koniec końców to jest tylko kwestia informacji, na którym pinie tego gniazda jest sygnał - w ASO to wiedzą i jakoś to podłączyli.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej