Forum > Accent
[Accent LC] Nie dostaje paliwa i nie można uruchomić silnika
f0rever:
Witam ! Przejdę od razu do tematu żeby nie owijać.
Mój accent ( 1.3 12V 85km 2000r + LPG ) Stał przez te duże mrozy 3 dni na dworze nie odpalany. Ostatnio wyjąłem z niego akumulator, podpiąłem pod ładowanie, nałądowałem, wkładam, kręce, kręce i nic..... Po chwili odkręciłem świece, patrze suchce... Pomyślałem ze to przez mało paliwa, może już nie ciągnie ( mialem juz pod rezerwą ). Zatankowalem ponad 7l, wlałem i dalej nic.. wg nie ciągnie paliwa, kręci a świece suche.
Panowie męczę się z tym już 3 dzień, na prawdę potrzebuje waszej pomocy. Z Góry pozdrawiam
doman76:
Słyszysz pompę paliwa przy włączeniu zapłonu?
Nie mruga czasem kontrolka immobilizera?
NieAmator:
z braku paliwa mogł się zapowietrzyc daj go do ciepłego garażu odpal z gazu, gaz się dobrze miesza z powietrzem i odpali bez problemu ale tylko gdy będzie cieplej jeżeli nie słychać pompy to masz biede kolego
skali:
Nie patrz na to że świece suche ;> zalezy ile minut/sekund kręciłes silnikiem. W acie masz spreżanie rzedu 12 atmosfer, wiec nie zawsze zaobserwujesz tzw. mokre świece zwłaszcza po krótkim czasie.
Odkręć filtr paliwa. wtedy będziesz miał pewność na 100% czy podaje palkiwo. Dla wiadomości przy rozrchu msi rzucic paliwem z górnego przewodu.
pzdr
f0rever:
Ok, lece do garażu sprawdzić ten filtr paliwa. A samochodu na gazie nie odpale, mam tą całą nowszą instalacje.
[ Dodano: 2012-02-07, 12:56 ]
A i co do pompy - z tego co mówił znajomy to jej wlasnie nie słychać. Oglądaliśmy przekaźnik i mial podobno dziwne napięcia.... Mi już ręce opadają
Nawigacja
[#] Następna strona