Forum > i30 FD
[i30 FD] Funkcja eskortująca świateł przednich
dario_79:
Jedź na pierwszą lepszą stację diagnostyczną. Tam ci poprawnie ustawi gość światła. Nie każdy serwis na "maszynkę" ;) do ustawiania świateł, chyba, że Aso, ale oni za 10zł tego nie zrobią. :) A jak chcesz sam ustawić swiatla, to jest masa instrukcji w sieci jak poprawnie ustawic światła.
sisimon:
Byłem przed chwilką na stacji diagnostycznej która jest u nas na Warsztatach Szkolnych i światła były bardzo nisko ustawione poniżej kreski. Sprawdzili osadzenie żarówek i stwierdzili że jest prawidłowe. Następnie przez pokręcenie białą nakrętka która jest z tyłu na obudowie reflektora podnieśli mi światła na poprawną wysokość. Oba reflektory były stanowczo za nisko ustawione i dlatego zamiast światła widziałem ciemność. Dzięki za pomoc - pozdrawiam Wszystkich
arni_23:
A propos funkcji odprowadzania do domu,
to u mnie działa następująco:
włączyć silnik,
przełącznik świateł w pozycję - światła mijania,
wyłączyć silnik (światła mijania pozostają włączone),
wyjście z auta,
przycisk na pilocie zamykający drzwi 1x = zamknięcie drzwi, a światła gasną same,
przycisk na pilocie 2x = wyłączenie świateł.
Naciśnięcie otwierania włącza światła i otwiera drzwi a ponowne naciśnięcie otwierania - gasi światła.
ergoline:
Witam,
czy jest możliwość zdefiniowania aby światła świeciły x sekund od zamknięcia samochodu? Czy w I gen. nie jest to dostępne?
Nawigacja