Forum > i30 GD

[i30 GD] lampy tylne LED

<< < (9/9)

Toomaszz1980:
Ostatnio rozglądałem się za tylnymi lampami led i ta rozbieżność cen mnie zaszokowala.
.
Najtaniej można kupić na sprzedajemy i allegro lokalnie za około 1200 za stronę lecz trzeba kupować każdą lampę od innego sprzedawcy.
Od handlarzy z allegro to jest kosmos ponieważ 10 letnie porysowane lampy sprzedają o wiele drożej niż nowe w serwisie i cenią sobie po 5 tyś za komplet a nowiutkie z montażem w ASO hyundai można kupić za 3200 zł.
Jest jeszcze znany chiński portal na którym cały komplet 4 lamp kosztuje zaledwie 1700zl tylko nie wiem jak jest z jakością takich lamp, jak narazie opini jest nie wiele ale bardzo dobre.
Przeszukując zagraniczne portale to  Europejski ebay też ma drogo jak handlarze z allegro.
Bardzo tanio można kupić z Turcji i innych krajów wschodnich i Bliskiego Wschodu lecz opłata za przesyłkę plus opłaty celne powodują że cena końcowa zbliża się do nowych z ASO.

robaszek127:
Niestety takie ceny ma hyundai i to też przez brak dużej ilości także używki są w chorych cenach. Jednak zawsze taniej wyjdzie kupić pojedynczo od różnych sprzedawców. Jednak nie kombinuj z zamiennikami tylko kup oryginały nawet używane. Zamienniki zazwyczaj są słabej jakości. Sam ostatnio kupowałem reflektor przedni bo mi led padł od dziennych i wolałem kupić oryginał niż zamiennik depo.

Toomaszz1980:
Byłem dzisiaj w ASO w Falentach i dowiedziałem się że mogą załatwić  komplet lamp led 4 szt za  2100 brutto  i w tej sytuacji kupowanie pojedynczych lamp na allegro mija się z celem  bo cenowo wychodzi podobnie.
Czas oczekiwania 5 tygodni a z allegro nie ma pewności czy stara porysowana lampa będzie działać i czy wogóle dotrze, nowa z ASO dostaje gwarancje  a z allegro nawet nie dają rozruchowej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej