Forum > Lantra
[Lantra J2] Koło pasowe wałka rozrządu - dziwny dźwięk ? Co
Złośnik:
Witam. Dzisiaj dostrzegłem pod maską dziwny dźwięk. Myślałem ze to któreś z kół osprzętu lub pasek. Ale jak zdjąłem obudowę rozrządu to już wiedziałem skąd wydobywa się dźwięk. Zaraz po wymianie rozrządu dźwięk dochodzący z koła to delikatne cykanie. Obecnie już dość mocno daje znać o sobie. Zastanawiam się co to ? Na zimnym silniku tego nie ma. Po rozgrzaniu stopniowo pojawia się. Czy może zbyt naciągnięty pasek rozrządu daje takie dźwięki ? Z trudem ale jestem w stanie obrócić go o 90st. Koło jest osadzone tylko na wałku. Nie ma tam żadnego łożyska tocznego, jedynie uszczelniacz i to wszystko.
//www.youtube.com/watch?v=z3FqjrLpfcE
kosmos2011:
Sprawdzałeś napięcie paska rozrządu tak na pół łebka śruby napinacza.
Złośnik:
Na pół łebka śruby napinacza ?
U mnie jest tylko sztywna rolka napinająca. Jeden otwór na przestrzał mocujący i jeden pod imbus do napięcia i tyle. Ugięcie paska miało być ok. 5-6mm i tyle jest.
RaulC:
Mnie się widzi, że to nie pasek. Wydaje się, że krzywe koło, albo źle zamocowana rolka. Po nagrzaniu zmieniają się parametry i zaczyna piszczeć. Pasek piszczy na zimnym a po rozgrzaniu przestaje. Sprawdź to metodą spryskania czymś mokrym rolki. Jak przestanie piszczeć to rolka, jak nie to krzywe koło co też idzie sprawdzić. Niestety druga opcja jest mocno kosztowna, bo trzeba całość wymienić, chyba, że jakiś magik ściągnąłby samo koło i je wymienił.
Złośnik:
No tak, ale....
Przed wymianą rozrządu było wszystko ok. Po wymianie zaczęło być słychać. Rolki są nowe i oryginalne. Pasek Contitech a rolki oryginalne GMB.
Dodatkowo koło pasowe zdejmowałem, odkręcałem je bo wyjmowałem wałki i dodatkowo wymieniałem uszczelniacz wałka zaraz za kołem pasowym, z drugiej strony łańcuch łączący wałki i jego ślizgi. Spryskam pasek wodą i powiem co i jak ale może to rzeczywiście wina za mocno naciągniętego paska. Przykładałem stetoskop do rolek i nic a ucho do koła pasowego i już było wiadomo skąd to jest. Jak popatrzyć na koło, to nie ma ono bicia takiego które by świadczyło takich dźwiękach. Jest bolec ustalający na wałku. Koło wycięciem zakłada się na bolec ustalający i tyle. Dokręcone wymaganym momentem z blokadą koła pasowego.
Wszystko według serwisówki.
Ściągnąć koło to jest moment.
Nawigacja
[#] Następna strona