Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Rano gaśnie zaraz po odpaleniu

<< < (2/3) > >>

Marcin:
kosmos, nic nie robiłem przy aucie przed pojawieniem się problemu, wspomniałeś o filtrze że jeden ze znakiem zapytania, nie wiem co masz na myśli, czy chodzi ci o to że są jakby dwa filtry zasadniczy i tzw. zgrubny taka siateczka również w baku? jeśli tak to ona była czyszczona.

kosmos2011:
Tak chodziło o siateczkę lepiej jednak wymienić. Sprawdź jeszcze interfejsem temperaturę płynu chłodniczego.

Marcin:
właśnie rano sprawdziłem temperaturę silnika jak i powietrza zasysanego wszystko jak najlepszym porządku, ale dzisiaj silnik zachował się nieco inaczej, po odpaleniu zaczął się "krztusić"  tak jakby zaraz chciał zgasnąć, później wracał na wyższe obroty (jak zawsze przez ssanie) później znowu, ale nie zgasł i tak kilka razy, później się uspokoiło, czuć było benzynę ale to pewnie że się do końca nie przepaliła. cały czas miałem podłączony interfejs i zero błędów zarówno przed, w trakcie jak i po dziana się tego problemu.

RaulC:
Sprawdź jeszcze wtryski czy gdzieś się nie zapychają.
Ja mam czasem podobny objaw co Ty ostatnio. Czasem. ale zawsze musze zapalać przynajmniej na dwa pokręcenia rozrusznika, bo pierwszy raz nie łapie. Przypuszczam właśnie problemy z wtryskami, że mogą być lekko przepalone, bo mam gaz w autku. I dlatego zarówno wahania obrotów zaraz po zapaleniu jak i zapalanie na raty.

Marcin:
niedawno wymieniłem pompę paliwową i regulator ciśnienia paliwa, wtryski dobre, i prawidłowo wystrojona instalacja lpg, dodam że nie reduktor nie przepuszcza gazu-sprawdzone, ma ktoś jakieś pomysły co to może być?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej