Forum > Accent

Accent 1995-problemy z odpalaniem

<< < (9/11) > >>

kml:
kubek, ja miałem podobną akcje i rozberałem plastik pod stacyjną, wyczyściłem styki i problem zniknał. Jak odpalasz to zwróc uwage czy Ci sie swieci lampka od immo.

IgoReCzeK:
Witam. Ja miałem podobny problem z uruchamianiem samochodu przy Accencie I generacji i problem został rozwiązany poprzez wymianę kostki ze stykami znajdującej się za metalowym korpusem stacyjki - jedna krzywka nie kontaktowała i nie było podawane napięcie na układ zapłonowy ( po prostu wytarła się od użytkowania ). Pozdrawiam Igor.
P.S. Immobilizera nie miałem.

bolthorn:
U mnie jak na razie odpala teraz na dotyk. Tylko wyczyściłem kostkę ale nawet wtedy kilka razy nie zaskakiwała pompa paliwa a teraz za każdym razem odpala bez problemu.

bolthorn:
Więc jest tak że po podłączeniu pompy na krótko bez problemu odpala i nie gaśnie. Podłączyłem pompę tak że masę do śruby od pasów z tyłu a "+" do stacyjki tak że po przekręceniu w pozycję zapłonu pompa dostaje prąd i cały czas chodzi. Teraz jest ok jednak odwiedziny u elektryka i tak będą musiały być bo wolę żeby to fachowo było zrobione.

kubek:
kml,
 jakies dwa tygodnie wsadzam ten kluczyk do stacyjki w jednej pozycji i zawsze pali od kopa, na zimno czy ciepło...wiec u mnie to był ten śmieszny imobilajzer o którym w niemieckiej instrukcji nawet nic nie wspomnieli...no nic ważne że pali bez problemu:)
Podziękował:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej