Forum > Accent

Accent 1995-problemy z odpalaniem

<< < (8/11) > >>

maciej:
Wlasnie ile dales kaski za czujnik i jeszcze jakbys mi mogl zdjecie podeslac gdzie on jest umieszczony i jak go wymieniales - jakis tam krotki opis narzedzie dostep co trzeba zdemontowac itp.

bolthorn:
Witam. Mam pytanko o pompę paliwa. Parę tematów sprawdziłem ale chciałbym mieć pewność. Jechałem ostatnio i na trasie mi zgasł silnik, po dotoczeniu się na pobocze za którymś razem odpalił i pojechał normalnie. Na następny dzień już nie odpalił (to było wczoraj), musiałem po kumpla dzwonić żeby do pracy mnie zawiózł. Dzisiaj od rana sprawdzałem wszystko po kolei ale nie słyszałem pompy paliwa. Spróbowałem odpalić innym kluczykiem i nic. Nie wyskoczyła żadna kontrolka poza tymi co zawsze przy przekręcaniu kluczyka. Co do immo to nawet nie wiem czy jest i czy działa. Po odłączeniu akumulatora na chwilę, po ponownym podłączeniu pompa zaczęła chodzić i odpala. No i teraz tak, czy to będzie kostka od stacyjki (wolałbym to :)) czy immo ? Nie chciałbym żeby mi znowu zgasł na trasie bo już może nie odpalić.

Byłem właśnie sprawdzić czy odpali. Był cały czas podłączony akumulator. No i nic nie chodziła pompa paliwa. Dopiero za 3 może 4 razem zaczęła chodzić pompa i odpalił. Parę razy zgasiłem i zapalałem i znowu normalnie odpalał.

Cien:
@bolthorn - mam wrazenie ze to jednak bedzie pompa paliwa. Ale bedziesz musial na krotko sie do niej podlaczyc - aby wyeliminowac kable.

bolthorn:
W takim razie postaram się podłączyć i sprawdzić.

kubek:
Witam,
z tego co czytam ten temat mam chyba podobny problem.
Mam nowe świece, nowe orginalne kable WN i mimo to czasem silnik na ciepło zapala za 2,3 razem. Dziś jak go wyłączyłem i chciałem za 5min odpalić ponownie wogóle nie odpalił.
Swiece były suche bez benzyny, iskry nie było a rozrusznik kręcił, wiec podejzenie padlo na imobilajzer. Kolega doradził mi żebym wsadził kluczyk drugą stroną do stacyjki...tak zrobiłem hultaj odpalił od kopa?
 Co wy na to, mieliście takie coś? Ponoć w Kijankach tez tak jest ze kluczyk mozna wsadzić w dwie strony do stacyjki ale tylko jedna jest poprawna dla imobilajzera....
Teraz zostaje popróbowac odpalać z kluczykiem w jednej pozycji i spradzić czy zawsze bedzie palił od kopa. Ta pozycja kluczyka "poprawna"dla imobilajzera jest z mała czarna kropeczka...wzasadzie nie widoczną wiec dziwi mnie to ze to może być przyczyna?
Jakieś sugestie Forumowicze?
Się okaże jak hultaj odpali jutro..
Pozdrawiam
kuba

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej