Forum > Accent
Accent 1995-problemy z odpalaniem
BartBartez:
--- Cytat: "BLOONDYN" ---Masz rację że zamiast czujnika położenia wału moze być czujnik położenia wałka rozrządu
--- Koniec cytatu ---
Nie zrozumiałeś mnie. Przeczytaj jeszcze raz
czinuk:
--- Cytat: "BLOONDYN" ---W bezpośredniej okolicy termostatu, na wylocie chłodziwa z bloku do chłodnicy.
W zależności od wersji, mogą być 2 czujniki (jeden od przodu bloku - to nie ten), albo jeden z dwoma kabelkami. Chodzi o to, że jeden czujnik daje sygnał na wskaźnik na desce, a drugi do sterownika. Szukasz tego drugiego. Najprawdopodobniej brak styku ;-)
Albo czujnik położenia wału który po nagrzaniu od silnika nie daje sygnału odnośnie położenia tłoków ??
--- Koniec cytatu ---
ok wiec no sytuacja moze byc taka jak piszesz ze mi sie zalewa silnik, ale prosze odpowiedzcie mi gdzie znajduje sie ten czujnik polozenia walu ?? <co?>
--- Cytat: "BartBartez" ---[
Czujnik położenia wału znajduje się w bloku.
Czujnik Halla w aparacie zapłonowym. Auto ma czujnik Halla lub czujnik położenia wałka rozrządu niezależnie od czujnika położenia wału korbowego.
Jak widać czujnik Halla, a czujnik położenia wału to nie to samo
--- Koniec cytatu ---
ok siemka ja niemam aparatu zaplonowego wiec niemam rowniez czujnika halla, zato wnioskujac z twojej wypowiedzi mam czujnik polozenia walka rozrzadu i czujnik polozenia walu korbowego wiec prosze powiedzcie mi gdzie one sie znajduja?? <co?>
----
Brt85:Używaj opcji edytuj! Czytaj regulamin!
BLOONDYN:
BartBartez - czujnik Halla jest jednym z trzech rodzajów czujnika położenia wału a nie istnieje osobno jako - nie wiadomo co. :-P
Ze względu na konstrukcję i na sposób działania czujnik położenia wału dzielimy na:
a) czujnik indukcyjny,
b) czujnik Halla,
c) czujnik dwubiegunowy :-P
http://www.auto-online.pl/elektron/silnik/czujniki/cz_polo.htm
czinuk:
teraz to juz mi wogole na cieplym nie odpala chyba ze na pych, gdzie jest umieszczony w twoim silniku ten czujnik walu?? bloondyn :-(
Cien:
--- Cytat: "czinuk" ---teraz to juz mi wogole na cieplym nie odpala chyba ze na pych, gdzie jest umieszczony w twoim silniku ten czujnik walu?? bloondyn :-(
--- Koniec cytatu ---
Sprawdz pompe paliwa - czy daje odpowiednie cisnienie , o ile jeszcze dziala :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona