Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Zużycie oleju w silniku 2,4

<< < (8/9) > >>

karino13:
no a w profilu nie  mam wlasnie G4JS...czas zmienic...dziekuje kolego za sprostowanie

kosmos2011:
Przecież masz.
.

volcan:

--- Cytat: "karino13" ---zastanawia mnie tylko dobor oleju przez producenta
http://www.total.com.pl/dobierz-olej.html
dla Hyundai jest to Total ale zwazywszy ze mam silnik Nissana to polecaja Elfa...i badz tu madry..
--- Koniec cytatu ---

Producenci polecają różne marki olejów na różnych rynkach - w zależności od umów marketingowych z producentami olejów. To się często zmienia co kilka lat, więc nie ma sensu zwracać uwagi na to, co akurat promuje producent samochodu, tylko po prostu używać oleju zgodnego z normą.

Barni:
U mnie hultaj pił około 2 litry na 8 tys km. Kopcił tylko na zimnym silniku po odpaleniu a gdy się rozgrzał nie było już tego problemu.

Zleciłem wymianę uszczelniaczy i póki co przejechałem 3 tys km i jest bez ubytków.
Jak zrobię pełny cykl od wymiany do wymiany to dam znać jak wygląda u mnie sprawa w tym temacie.

Co do oleju... czytałem sporo czytałem na ich temat ale po wymianie uszczelniaczy postawiłem na Motula 4100 15w50. Natomiast przed wymianą zalany był Motulem 6100 synenergie + 10w40

arcymagus1976:
Witam,
Co sądzicie o oleju silnikowym Motul 5W30 X-Clean c3+
Czy będzie dobrym rozwiązaniem do silnika G4JS-G czy też lepiej brać już wcześniej wspomniany mobil 1 esp 5W30

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej