Forum > Atos / Atos Prime
[Atos Prime] Jaki akumulator, świece, kable... do Atosa?
Waldi:
chyba konczy mi sie bateria, musze ladowac na prostowniku co drugi dzien, czasami codziennie w te mrozy.
jakies 2,5 roku temu kupilem Centra Standard jc02 35ah 240a i bylo ok, a teraz chyba sie konczy jego zycie.
kupilem nowy, bo po 10 latach padl fabryczny.
przegladam allegro i zastanawiam sie jaki akumulator kupic, rozpietosc firm i cen jest rozna
taki sam mam problem ze swiecami i kablami
oczywiscie wiadomo ze bosz bedzie najlepszej jakosci, ale czy tak wysoki sprzet jest potrzebny do atosa?
dziekuje za komentarze
skali:
Nie patrz na firme. Bosch i tak jest produkowany przez firme krzak który w rzeczywistości jest dwa razay tańszy. Zwracaj uwage na prąd rozruchowy i oczywiscie pojemność, bierz cos ze sreniej półki cenowej.
Świece, kable- mysle że NGK, dość pancerne produkty ;>
Masz malutki silniczek więc spokojnie akumulatorek do 200 zł powinieneś szarpnąć :) kable i świece oraz inne części eksplaatacyjne nie powinny byc na tyle drogie że będziesz musiał poręczyć domem czy teściową.
pzdr :-P
Waldi:
Dzieki za odpowiedz, ale jestem laikiem to jedyne co moge powiedziec a aku w sklepie, to to, ktory lepiej wyglada w sklepie na polce.
jakies przyklady by sie przydaly :)
Vanitum:
Waldi najprościej będzie jak pójdziesz do sklepu motoryzacyjnego (a nie super- hiper- ekstra- marketu), powiesz jakie masz autko i poprosisz żeby coś ci dobrali. Później już tylko pytanko o ilość zwrotów i długość gwarancji i będziesz miał jakiś obraz sytuacji. Oferta jest na tyle duża, że trudno rzucić konkretnym modelem. Nie wiemy też co leży na półkach w sklepach w twojej okolicy.
Waldi:
tak zrobilem ostatnio...
panie, bedzie pasowal, na pewno
faktycznie, pasowal ale nie mial stopki i teraz na sciagaczach jezdzi :/
myslalem ze znajde podpowiedzi na przyklad kup wiekszy na przyszlosc, albo nie kupuj wiekszego bo go alternator nie naladuje...
moze jeszcze dodam ze codziennie najdluzsza jazda trwa 5 - 7 minut szalenczej pogoni do pracy :D i wylaczenie stacyjki
myslalem w przyszlosci o wzmaczniaczu i bum bum w bagazniku
Nawigacja
[#] Następna strona