Forum > Tucson JM
Sprzęgło Tucson
adrianoo88:
Witam, serdecznie od około miesiąca jestem posiadaczem hyundaia i niestety już po 800 km jakie zrobiłem od momentu nabycia okazuje się że chyba padło sprzęgło- objawy piszczenie przy wciśniętym pedale sprzęgła, lekkie szarpniecie podczas ruszania. Proszę o poradę czy aby na pewno to sprzęgło już umarło mam do domu ponad 450 km, a moje drugie pytanie to dlaczego ceny sprzęgieł sa tak kolosalnie różne? ustaliłem że w tym modelu w benzynie są 2 wielkości tarcz sprzęgła 235 mm koszt Valeo 390 zł komplet a to z 240 mm tarczą jest ponad 1050 złoty. Czy ktoś może mi ustalić jakie sprzęgło jest w moim autku. Rocznik 2005 jeśli jest potrzeba to podam również numer VIN. Proszę o pomoc ponieważ skonfliktowałem się już z mechanikami w mojej okolicy bo każdy podaje cenę ponad 1.050 złotych a ja przy pomocy jednego z portali znalazłem o wiele tańsze sprzęgło ponadto pan na infolinii powiedział mi że to tańsze jest do modelu, który posiadam. Mój Tucson- 2005 r skrzynia manualna 5-cio begowa, napęd na przednią oś.
Adrian
kosmos2011:
Jest potrzeba.
adrianoo88:
KMHJN81BP6U305220 to numer VIN mojego auta.
Lepki:
Ja w zeszłym roku kupiłem Valeo za niecałe 4stówki, założyłem i jeżdżę do tej pory nieświadomy, że są dwa rozmiary tarczy.
Wygląda na to, że miałem szczęście :)
adrianoo88:
No tez wlasnie, moj mechanik jest bardzo wygodny znalazl to za 1.050 i nie szukal dalej. Dlatego pytam jakie to moze miec znaczenie. Portal internetowy zajmujacy sie sprzedaza glownie sprzegiel poinformowal mnie ze do wrzesnia 2006 sa te mniejsze co za tym idzie tansze sprzegla. Co Wy na to ?
Nawigacja
[#] Następna strona