Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Olej do automatu
pieter:
Ja do automatu wlałem olej Gulf multi vehicle atf, wymiana statyczna bez wymiany filtra w http://www.sycamore.pl
Do mostu Shell Spirax 75w-80
demon1231:
No i teraz chłopaki jaki mam kupić??A co do wymiany filtra czy na prawdę muszę go wymieniać czyli rozkładać skrzynię?
vanhelsing:
Demon, nie lamentuj tylko podejmij jakąś męską decyzję. :roll: Zwłaszcza, że wybór masz w zasadzie taki-klasa jakościowa ta sama, tylko oleje od różnych producentów. A co do filtra w skrzyni to jasno Ci napisał Kosmos- wymieniasz tylko wtedy, kiedy musisz rozebrać skrzynię(czyli przy okazji awarii itp.).Nikt normalny nie rozdziera skrzyni bez potrzeby.
kosmos2011:
Z tymi olejami było tak że w instrukcji z 2006 był zaznaczony mineralny 80W90 GL-5, przy analogicznym moście w Tucson był już syntetyk 75W90 GL-5 więc ten ostatni jest najlepszym wyborem tylko problem robi się z mostem z LSD (nie wiadomo czy demon taki posiada bo czai się z tym vinem) bo do niego (już była dyskusja na ten temat) powinien być stosowany 75W140.
Vanhelsing dziękuję za rzeczowe opisanie kwestii filtra bo już nie wiedziałem jak mam wytłumaczyć :-D
--- Cytat: "pieter" ---Ja do silnika leje Mobil1 5w-50
--- Koniec cytatu ---
Rozmawiamy o silniku diesla nie o benzynowym.
demon1231:
E no jak się czaję:) proszę bardzo VIN:KMHSC81VP6U088954
Nawigacja
[#] Następna strona