Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Olej do automatu
demon1231:
Ok kolego.Z grzeczności,,pan,,ale jestem też za by pisać normalnie.Tempomat mam ale mi zbędny,napęd 4x4 dołączany no co do oleju do skrzyni własnie nie wiem jaki wlać?Wiem że już pora bo mam faktury z belgi i olej silnikowy wymieniany a do przekładni nie.sprawdzałem stan w skrzyni i olej zamiast czerwony brązowaty....pozdrawiam do rana.
kosmos2011:
Kup Castrol Transmax Z całe Mitsu na tym jeździ i w instrukcji był przewidziany na dolewki. Kolor powinien być czerwonego wina więc brąz wskazuje że już czas.
Jaki olej był ostatnio wlany powinien być 5W30.
Sprawdziłeś vin?
demon1231:
ok.Sprawdzałem też kiedy zakończono produkcję modelu SM i okazuje się że 2006 marzec :) Więc chyba Belgijski salon hyundaja dobrze ma papiery wypełnione:).
[ Dodano: 2015-10-16, 17:20 ]
Aha a ile oleju wchodzi i jaki filtr gdzie to szukać?
kosmos2011:
--- Cytat: "demon1231" ---Sprawdzałem też kiedy zakończono produkcję modelu SM i okazuje się że 2006 marzec
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się ale do USA.
Żeby nie spierać się dłużej wpisz vin tutaj http://epc.japancars.ru/hyundai/ i będzie wiadomo.
Oleju wchodzi 8,5 litra do wymiany dynamicznej potrzeba 10 litrów.
Filtry były dwa jeden zewnętrzny i drugi wewnętrzny (wymieniany tylko przy rewizji skrzyni biegów). Od 15.02.2001 pozostał tylko wewnętrzny, a po zewnętrznym pozostał tylko nadlew na obudowie ASB .
demon1231:
Czyli muszę sprawdzić czy na obudowie mam filtr....A jak nie ma too trzeba rozbierać skrzynię??A jaki olej do mostu tylnego?
Nawigacja
[#] Następna strona