Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Olej do automatu

<< < (11/23) > >>

lotarr:
Jeśli nie masz wycieków, to masz poziom oleju w normie. Jak się skrzynia rozgrzeje to poziom oleju wzrośnie i prawdopodobnie będziesz miał w okolicy max. A z olejem to jest kłopot. Ilu fachowców tyle opinii. Ja osobiście w zeszłym miesiącu wymieniłem dynamicznie na Motul SP III -nie pamiętam dokładnego symbolu.

DjKosmit:
Witam

Polecam sklep www.dobre-oleje.pl znalazłem tam ENEOS Premium ATF SP-III w rewelacyjnej cenie.
Zamówiłem i paczka dzisiaj dotarła. Firma miała małe opóźnienie gdyż okazało się że nie mieli takiej ilości na magazynie (błąd w systemie) ale po kilku dniach całość jest u mnie.
Aktualnie nie ma tego produktu w ofercie gdyż czekają na dostawę jak tylko będzie na magazynie to wróci do sprzedaży. Moja cena to 37 zł brutto z groszami za litr. Udało mi się również utargować darmową dostawę.

Pozdrawiam

demon1231:
Posiadam od kilku dni Santa fe i nie wiem jaki olej mu zmienić w skrzyni?To silnik diesla 2.0 crdi 125km automat rok 2006.Wiele już się naczytałem ale dokładnie nikt nic nie napisał.

vanhelsing:
:shock: widocznie naczytałeś za mało...
Instrukcja obsługi mówi, że należy stosować płyn Diamond ATF SP-III lub SK ATF SP-III. Możesz też stosować ekwiwalenty innych producentów. Na forum są dyskusje na ten temat.

demon1231:
Może mało.Każdy pisze że taki czy owaki mi zależy bym wiedział jaki jest polecany?W mojej instrukcji mam olej do automatu titanATF 4000 albo labomatic3 i weź bądź mądry:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej