Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Olej do automatu

<< < (9/23) > >>

Halakm1:
Witam , mieszkam w Katowicach. Ostatnio zauważyłem że podczas jazdy przy stałej prędkości około 100 - 140 km/h moja asb wariuje , to znaczy przerzuca z 4 biegu na 3  i z powrotem na 4 bieg. Dzieje się tak podczas spokojnej jazdy ( jednostajnie ). Proszę o informację czy ktoś ze Śląska poleca jakiś warsztat gdzie bym mógł wymienić olej i zrobić diagnostykę. Pozdrawiam Michał

GITEK:
Witam., zakupiłem Hyundaia z 2005r, 175000tyś z ASB i stan oleju w skrzyni mam na minimum więc jakiego oleju mogę dolać aby uzupełnić stan, na chwilę obecną nie stać mnie na wymianę całego oleju .Pozdrawiam :cry:

kosmos2011:

--- Cytat: "GITEK" ---więc jakiego oleju mogę dolać aby uzupełnić stan
--- Koniec cytatu ---

Jeśli dopisałeś się do tego tematu to raczej go przeczytałeś więc odpowiedź już znasz. Nie będziesz przecież mieszał dwóch różnych substancji więc każdy ze wskazanych olejów może być na dolewkę.

GITEK:
dzięki za odpowiedz, fajnie że zawsze można na kogoś liczyć Kosmos2011  :-D

DrVenom:

--- Cytat: "Halakm1" ---Witam , mieszkam w Katowicach. Ostatnio zauważyłem że podczas jazdy przy stałej prędkości około 100 - 140 km/h moja asb wariuje , to znaczy przerzuca z 4 biegu na 3  i z powrotem na 4 bieg. Dzieje się tak podczas spokojnej jazdy ( jednostajnie ). Proszę o informację czy ktoś ze Śląska poleca jakiś warsztat gdzie bym mógł wymienić olej i zrobić diagnostykę. Pozdrawiam Michał
--- Koniec cytatu ---

Miałem dokładnie ten sam problem... pomogła wymiana czujnika położenia przepustnicy... jak na razie 1000 km za mna i problemów nie ma... u mnie zaczynała głupieć skrzynia od 110km/h... teraz nic się nie dzieje...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej