Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Olej do automatu
el_greco:
Rozmawiając z kolegą z niemieckiego serwisu Hyundaia gdzie moich xg30 jeździ sporo a tam też jest skrzynia Mitsubishi polecają zamiennie
- Castrol Transmax Z
ale jeszcze częściej Ravenol SP III który jest produkowany dla tych właśnie skrzyń Mitsubishi.
ololysy:
Swoją drogą...szkoda, że ktoś z bardziej oblatanych kolegów nie ułożył rankingu olejów. Wszystkich, silnikowych, do skrzyni, do AT, przekładni i dyfa. Począwszy od zalecanych przez producenta, poprzez zamienniki. Od najlepszego do słabych. Doświadczonych na forum jest mnóstwo.
Pewnie dzięki temu ilość pytań o to samo byłaby mniejsza. Pozdro..
wydminianin:
--- Cytat: "el_greco" ---Rozmawiając z kolegą z niemieckiego serwisu Hyundaia gdzie moich xg30 jeździ sporo a tam też jest skrzynia Mitsubishi polecają zamiennie
- Castrol Transmax Z
ale jeszcze częściej Ravenol SP III który jest produkowany dla tych właśnie skrzyń Mitsubishi.
--- Koniec cytatu ---
Ja aktualnie jeżdżę na Ravenolu i po blisko 40 kkm od wymiany żadnych problemów.
ololysy:
Zebrałem Trochę informacji... Olejem matką jest ATF DIAMOND SP III. W całej dyskusji pojawiają się:
Millermatic ATF SPIII w cenie ok 40 zeta/l
Ravenol ATF JF 405E ok 40/l
Mitasu MJ-328 ok. 50/l
castrol transmax z ok. 35/l
Valvoline ATF SP III ok. 38/l
Liquimoly Top Tec ATF 1200 ok.45/l
Amsoil SP III ATF
Eneos PREMIUM ATF1 L SP Fully Syntheeic / ATF SP-III ok. 50/l
Może ktoś pokusi się o jakieś uporządkowanie pod względem jakości. Wg mnie cena jest czynnikiem mniej istotnym.
Piotrek79:
Ja zalałem takim,zreszta polecany tu na forum i forum Mitsubishi.
Olej ogólno dostępny i w dobrych pieniądzach.
Nawigacja