Autor Wątek: [Santa Fe SM] Centralny zamek  (Przeczytany 3873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gosialdo7582

• Gość
[Santa Fe SM] Centralny zamek
« dnia: 12 Lipiec 2015, 21:44:50 »
Witam,

Jestem tu nowa , i nie wiem czy dobrze wpisałam temat i czy dobry dział. Tak jak w temacie mam problem z centralnym zamkiem , hyundai santek sm z 2004 , silnik 2.0 crdi , zamek nie chce sie ani otworzyć z pilota ani zamknąć , jak już w samochodzie ręcznie zamykam jest to samo nie zamyka się , ciekawostka jest taka , że jak przekręcę kluczyk w stacyjce to zamek ręcznie działa  zamyka się otwiera , dodatkowo nie działą mi podświetlenie stacyjki oraz po przekręceniu kluczyka uruchamia się klima . Wszystko zaczęło się jak wyjęłam radio. Proszę nie krytykować mnie , że baba i takie tam , proszę o pomoc tylko w naprowadzeniu w temacie. Pozdrawka.

Offline Ater

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lipiec 2015, 09:41:03 »
Hej. Zacznij od najtańszej sprawy - sprawdź baterię w pilocie. Czy w czasie naciskania przycisków świeci się mocnym czerwonym światłem dioda?

gosialdo7582

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lipiec 2015, 13:15:26 »
Hejka :) piloty działają wszystko kontaktuje świeci , to wszystko przestało działać prawidłowo po wyjęciu radia , bezpieczniki ok , kable nie popalone , radio nie działa , centralny szaleje działa tylko po włączeniu silnika , lampka która podświetlała stacyjkę nie świeci , do tego jak się uruchamia silnik z automatu uruchamia się klima,  takie wariacje :)

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Lipiec 2015, 17:43:41 »

gosialdo7582

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lipiec 2015, 09:11:41 »
Dziękuje serdecznie za odpowiedzi :) Okazało się , że poluzował się kabel w wiązkach i to było przyczyną całego wariactwa . Jeszcze raz dziękuje :) temat zamykamy  :)

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lipiec 2015, 19:35:14 »
To może choć opisz miejsce (zdjęcie byłoby super) gdzie te "kabelki" się poluzowały.

gosialdo7582

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lipiec 2015, 20:46:05 »
Zdjęcia niestety nie mam , ale postaram się dokładnie opisać :) do kostki oryginalnej do radia dorabiana była cała wiązka do nowego radia , wszystko było tak podczepione , że radio uruchamia się jedynie po przekręceniu kluczyka , odłączył się czerwony kabel , podobno to właśnie on był od zasilania , poluzował się na złączkach , a połączony był do stacyjki i stąd takie wariacje .