Forum > ix35 EL
[ix35 EL] 1.6 benzyna faktyczne spalanie
Gringo:
--- Cytat: "radark" ---a myślicie że w trasie jest szansa że spali poniżej 7l czy to tylko bajka producenta(podają 6,0!!!) ? w mieście niby 8,2 ale w to raczej mało prawdopodobne
--- Koniec cytatu ---
To bajki - do tego co podają trzeba dodać ok. 2l. Tak jest chyba u wszystkich producentów...trzeba jakoś klientów zachęcić, nie :-P ;-)
radark:
teraz po mieście pali mi 9,0-9,2 to wynik naprawdę niezły i to przy takich mrozach!!!
firefighter1:
mi na początku też palił więcej a później mniej, przy mrozach skoczyło nawet do 10l/100 (raz) jeżdżę głównie po mieście, licznik zawyża średnio o 0,5l/100. Szczegółowe statystyki zobaczyć możesz na motostat klikając w w baner podpisu.
Skurek:
--- Cytat: "radark" ---a myślicie że w trasie jest szansa że spali poniżej 7l czy to tylko bajka producenta(podają 6,0!!!) ? w mieście niby 8,2 ale w to raczej mało prawdopodobne
--- Koniec cytatu ---
zależy jak jeździsz. producent podaje spalanie przy prędkości 90 (lub 100) km/h.
rozsądne używanie 6 biegu i poniżej 7 spokojnie mozna zejśc.
niektórzy tu pisza o 12 litrach w mieście. kurde jak wy to robicie?
przejechałem 12 tys. km i 10 l nie widziałem, a tu aż tyle.
no chyba, że ktos się tym ściga na światłach, ale 1.6 w takich gabarytach i wyścigi? :lol:
ps. powyżej 140 robi się szał w baku. ale pewnie tu opór powietrza robi swoje.
firefighter1:
przy normalnej jeździe w mieście (Warszawa) spala mi wg wyliczeń właśnie w granicach 8,5 l/100. Najniższe spalanie miałem 6,7l gdyż moja córka (wtedy 12 miesięcy) spała, a ja miałem dużo czasu więc większość drogi pokonałem z prędkością 80 km/h i nie przekraczałem dozwolonych prędkości na ograniczeniach (nawet jak było do 40). Niestety nie dostałem za to punktów pozytywnych od policji :lol:.
Nawigacja
[#] Następna strona