Autor Wątek: [Sonata EF] Co to za wtyczki spod fotela kierowcy?  (Przeczytany 8365 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pawelek013

• Gość
[Sonata EF] Co to za wtyczki spod fotela kierowcy?
« dnia: 05 Maj 2013, 14:05:05 »
Witam. Przy odkurzaniu samochodu zobaczyłem takie wtyczki pod fotelem kierowcy i nie wiem od czego są ponieważ nie widziałem tam miejsca żeby można je było podłączyć. Macie może jakieś pomysły od czego te wtyczki są?

ed: tytuł. tekla

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Maj 2013, 14:53:43 »
Prawdopodobnie od podgrzewania foteli. Może kiedyś były fotele z podgrzewaniem, albo jest to instalacja przygotowana fabrycznie do ich zamontowania.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Maj 2013, 15:25:05 »

pawelek013

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Maj 2013, 15:46:46 »
Cytat: "kosmos2011"

Wydaje mi się że ogrzewanie siedzeń działa chociaż dzisiaj ciężko mi stwierdzić bo jest ciepło na zewnątrz, ale jak włączyłem to cieplej miałem w ''siedzenie''. Jak będzie chłodniej to sprawdzę dokładniej. Martwi mnie fakt, że nie widziałem do tych wtyczek gniazd. Zobaczyłem tam tylko dwa, które były już podpięte. No cóż będę musiał przyjrzeć się dokładniej. W każdym razie dziękuję za schemat:) Pozdrawiam

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Maj 2013, 17:34:18 »
Cytat: "pawelek013"
Martwi mnie fakt, że nie widziałem do tych wtyczek gniazd.

Jak możesz mieć gniazda jak nie masz pełnej opcji wyposażenia (np.elektryczne fotele).
Złącza M70 i M71 są bliżej tunelu środkowego, a M69 i MM06 bliżej poprzeczki wzmacniającej. Jakbyś zrobił zdjęcie z dalszej perspektywy bez aż takiej ekspozycji palców, albo opisał kolory przewodów to byłoby wszystko jasne.

darenty69

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Marzec 2015, 19:56:48 »
Witam was. Podgrzewane fotele który bezpiecznik a może jakiś schemat . Opcia jest a nie grzeją

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Marzec 2015, 20:38:09 »
Rzeczywiście w Twoim egzemplarzu fabrycznie są podgrzewane siedzenia.

Sono

• Gość
[Sonata EF] Nie podłączone kable. Od czego to jest?
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Wrzesień 2015, 10:17:24 »
Trochę oglądałem moje niedawno kupione auto i znalazłem 2 wtyki niepodłączone.
Podejrzewam że po prostu nie ma tych opcji od których idą kable w mojej wersji bo macałem dosyć dokładnie i wolnych gniazd nie znalazłem ale nie daję sobie ręki uciąć że ich nie ma.

Pierwszy jest pod fotelem kierowcy. Podejrzewam że to może być czujnik nie zapiętych pasów bo nic takiego mi się jak mam nie zapięte nie świeci ale prosiłbym o potwierdzenie jeśli ktoś rozpoznaje.

Drugi jest pod kierownicą koło bezpieczników no i tu już totalnie nie mam pojęcia co to może być.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Wrzesień 2015, 19:37:34 »
Sono wybrałeś przy rejestracji w profilu takie coś

Auto: Sonata EU4 (2002) 2.0 16V R4 CVVT

W silniku G4JP nie ma CVVT.

Napisz na PW do Administratora o poprawę.

Drugie zdjęcie jak ktoś kto nigdy nie siedział w EU4 ma pomóc Tobie jak nie widać jakiego koloru i ile przewodów idzie do wtyczki i jak ona wygląda (kształt) od strony "wtykania" . I może jakaś taka szersza perspektywa zdjęcia.

Wpisz tutaj numer vin http://epc.japancars.ru/hyundai/ i potem na kółko zębate z prawej strony i sprawdź czy rzeczywiście data produkcji (nie data pierwszej rejestracji) jest 2002.