Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[accent 95] Kicha i strzela mi na gazie. Co robić ?

(1/4) > >>

tommaj:
..najczęściej przy wolnych obrotach przy ruszaniu, i jak się czasem lekko przydusi na innych biegach. Przy zimnym silniku prawie wogóle (odpalam odrazu na gazie) a jak się nagrzeje to wystrzałem potrafi wytraszyć ludzi na ulicy. Czy wymiana świec i przewodów wysokiego wystarczy ?

IgoReCzeK:
Witam. Trudno prognozować, czy wymiana świec i przewodów wysokiego napięcia będzie celująca w usunięciu usterki. Proponuję również sprawdzić wtryskiwacz gazu, bo jak się domyślam posiadasz instalację LPG II generacji. Być może trzeba będzie zobaczyć w jakim stanie jest filtr? Pozdrawiam Igor.

tommaj:
Nie ma żadnego wtrysku gazu. Jest tu mikser gazu umieszczony przed przepustnicą przez który wysysany jest gaz z reduktora (parownika). Filtr gazu sprawdzony nie raz. Tak sobie myślałem przez chwilę że z reduktora wychodzi dosyć gorący gaz i wędruje przez mikser i przepustnicę do kolektora ssącego. Jeśli na zimnym silniku zimny gaz nie strzela to może schłodzić trochę gaz wędrujący z reduktora poprzez choćby mały intercooler :-) Głupieję już od myśli .

Mimix:
sprobuj zmienic te swiece, przewody i kopulke... przy instalacji gazowej niestety trzeba dbac o to czesciej ;/

chris.fm:
u mnie w accencie mam ten sam problem. wymiana świec, filtrów i kabli nic nie dała. też sie głowie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej