Forum > Accent
Problem z wyborem/kupnem akumulatora
waxain:
Temat już wcześniej przeczytałem:) Problemu by nie było gdybym posiadał Hyundaia na benzynę - akumulatory są wtedy mniejsze i nie wymagają wyższych parametrów.
kpawel:
CENTRA FUTURA PLUS 50Ah 510A 207 x 175 x 190
waxain:
Tak, chyba tylko ten akumulator mi pozostał bo nawet oryginalnego bosha którego mam obecnie praktycznie nie można nigdzie dostać... Mam nadzieję, że 50ah i 510 A wystarczy na zimowe noce :)
[dopisane później]
Poprawka - ten akumulator Centry jest za niski (190mm) przez co nie da się prawidłowo podłączyć pod niego "+" (jest zamocowany na końcu styku). Wygląda na to, że nie mogę wymienić akumulatora! Powoli brakuje mi możliwości :/
[dopisane 20.08.2008]
Udało mi się wreszcie znaleźć dobry akumulator pasujący rozmiarami! Jest to Bosh Silver S4 024 (60Ah,540A). Od razu napiszę, iż minusem był fakt iż mocowanie jego było u góry a nie na dole jak mam u siebie, więc trzeba było je jeszcze przerobić (a w zasadzie dorobić) :)
tomekania2:
Witam.Nie bede robil nowego tematu tylko tutaj napisze.Mam accenta 95 1.3 i mialem w nim akumulator 45 ah a kupilem ostanio akumulator 41ah czy bede mial jakies problemy.prosze o odp. ;-)
IgoReCzeK:
--- Cytat: "tomekania2" ---mialem w nim akumulator 45 ah a kupilem ostanio akumulator 41ah czy bede mial jakies problemy
--- Koniec cytatu ---
Witam. Jeśli samochód nie posiada innych urządzeń działających podczas postoju niż te, przewidziane przez producenta samochodu + ewentualny alarm samochodowy na którym samochód nie stoi zamknięty po kilkanaście dni, to nie powinieneś mieć większych problemów z jego użytkowaniem, ani odczuć dyskomfortu z powodu "brakującej mocy" przy uruchamianiu samochodu. Wbrew pozorom ważniejszy jest dobry kontakt elektryczny na klemach akumulatora niż zmniejszenie jego pojemności o 4Ah. Pozdrawiam Igor.
Nawigacja
[#] Następna strona