Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Duże spalanie
vanhelsing:
No jak masz wątpliwości, to ja bym od tego zaczął. Podjechać do serwisu Diesla i sprawdzić na kompie, ewentualnie jak pokaże że wszystko o.k. to wyjąć wtryski i wyczyścić w myjce ultradźwiękowej profilaktycznie. Ja tak zrobiłem po zakupie i średnie spalanie=7.8l/100km :-D , ze stałym 4x4.No ale ja mam manual, więc to trochę inna bajka.
martinez98:
--- Cytat: "Wojtip" ---co do termostatu to raczej nie auto szybko się nagrzewa.
--- Koniec cytatu ---
Nie gdybaj, tylko sprawdź. Latem wszystkie się szybko grzeją. Co nie znaczy, że termostat trzyma prawidłową temperaturę silnika. Wskazówka tego nie pokaże.
--- Cytat: "Wojtip" ---Może należy jednak kompa podłączyć.
--- Koniec cytatu ---
No może wreszcie należy jeśli chcesz rozwiązać problem. Sprawdzić temperaturę po nagrzaniu podczas jazdy na biegu, bez dodawania gazu z górki i korekty paliwowe.
Albo gdybaj dalej.
Wojtip:
Sprawdziłem auto programem (CASCADE v0.9.3) silnik nie pokazuje żadnych błędów. A co to jest "korekty LTFT" i jak to sprawdzić
ololysy:
Ja właśnie wróciłem z wczasów. Przejeżdżając około 3000km spalanie w moim Sanciaku wyszło całkiem miło. 4 osoby na pokładzie, bagażnik po dach załadowany, a na dachu trumna o pojemności ok.500l. Prędkość na autostradzie ok 95-100 km/h. Spalanie ok. 13 l gazu na 100 km. Myślę że to niezły wynik, biorąc pod uwagę masę auta, poj. silnika + automat i 4x4. I poza tym, żdnych niespodzianek z jego strony, mruczał, że aż miło. Pozdro
vanhelsing:
Spalanie jak spalanie, ale z takim ładunkiem to chyba powinieneś opłacić Viatoll-a :lol:
Nawigacja
[#] Następna strona