Autor Wątek: Lantra 1.5 gle niemam podświetlenie zegarow  (Przeczytany 2592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szefix114

• Gość
Lantra 1.5 gle niemam podświetlenie zegarow
« dnia: 04 Listopad 2008, 18:44:07 »
Witam koledzy mam pytanko. Wkładałem radio do samochodu do tego momentu działało podświetlenie zegarów podłączyłem i przestało odłączyłem radio i nadal nie świeci niewidem co jest spowodowane sprawdzałem bezpieczniki w środku po lewej te co były przepalone a bym chyba 1 to wymieniałem a to nadal nie działa;/ macie jakiś pomysł i jak to można samemu wymienić. mam lantre rok 1995 ta przejściówka taka miedzy starym a nowym modelem.

Mimix

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Listopad 2008, 19:25:55 »
moze spalila sie zaroweczka podswietlajaca zegary?

szefix114

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Listopad 2008, 19:55:26 »
jak ją wymienic ?

Mimix

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopad 2008, 21:25:25 »
troche roboty jest, ale jest to do zrobienia. Musisz rozkrecic deske i wyciagnac zegary i zajrzec ;) nie wiem jak tam dokladnie jest, bo nie mam lantry i nie wymienialem u siebie nigdy, ale wymienialem w kilku innych autach i trzeba bylo rozkrecic deche, wyjac zegary, zlokalizowac zarowke wymienic i poskrecac. Troche czasu niestety na to trzeba...

szefix114

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Listopad 2008, 10:38:58 »
--------------------

Kolega odpocznie sobie troszeczkę. Może dojrzeje do korzystania z forum.

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Listopad 2008, 11:28:11 »
W ponym jak nieprofesjonalnie podłączyłem radio robiło się spięcie i paliło bezpiecznik od podświetlenia zegarów właśnie, ale również od lewych pozycji i chyba oświetlenia wnętrza.