Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 plyn chlodniczy
Alfred:
No i spadl do minimum. Byłem w ASO. Goście nie wiedzą co jest. Powiedzieli, że sprawdzali silnik i według tego co Hyundai im podał (jakie warunki musza być spełnione żeby ocenić, że to jest ta wada fabryczna silnika) to silnik jest ok. Zostawiam auto na wtorek i maja szukac "igły w stogu siana". Jednak patrząc na ich miny to nie wróże nic dobrego;/
wtom:
prosta sprawa sprawdzić. trzeba kamerką zajrzeć do cylindrów (np. przez otwory świeć żarowych i zobaczyć czy są umyte cylindry. jak nie to raczej nie jest to wina silnika czy uszczelki. po prostu masz gdzieś wycieki z układu. może być tak, że gubi w czasie jazdy i od razu wysycha więc śladu nie ma, chociaż powinny być gdzieś "zwapniałe" slady
Venom:
dokładnie, mi leciało gdzieś tam na simeringach na wejściu do do bloku silnika . Ni chuja nie mogłem tego znaleźć bo zwyczajnie wysychało jak silnik był nagrzany a jak był zimny to nie leciało. Kiedyś obczaiłem jednak to miejsce , uszczelnili i z bani. A też byłem już zesrany ze uszczelka ze to ze tamto .
Przemek:
U mnie też ubywało plynu, okazało sie ze jest niewielka dziurka na przewodzie wchodzacym do nagrzewnicy , praktycznie przy samej opasce.
Alfred:
No i badane było wszystko. Również pompowali co2. Finalnie jeszcze raz auto przeszło procedure z wytycznych od Hyundai i znalezli cos co jest oznaka tej wady fabrycznej. Dostałem informację, że jest przygotowywana dokumentacja i zostanie wymieniony silnik na nowy. Teraz czekaja jeszcze na akceptacje od HMP i pewnie za jakis czas dostane nowy motor.
Nawigacja
[#] Następna strona