Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 plyn chlodniczy
petszol:
Mi wymienili chłodnice , płyn spadał może jeszcze przez jakieś 2 tys. km razem jakieś 1,5 l(niby poinformowali ze będzie jeszcze spadać ale ze aż 1,5 l ?(. Na dzień dzisiejszy zrobiłem ok 15 tys. i problem zginą.
Alfred:
Dostałem podobna odpowiedź z ASO. Trzeba chwile poczkekać bo może być jeszcze układ zapowietrzony. Zobaczymy. Teraz mam trase ok. 2 tys km to będę obserwował.
Pajaro:
Alfred to normalne- miałem taką sytuację w Astrze kilkukrotnie. Wystarczy że po wlaniu płynu uruchomisz silnik do rozgrzania i układ sam się odpowietrzy. Ja dodatkowo naciskałem na przewody przy chłodnicy żeby przyspieszyć odpowietrzanie ale nie jest to konieczne. Radził bym nie jeździć takiej długiej trasy na nieodpowietrzonym układzie bo tak naprawdę nie wiesz ile trzeba będzie jeszcze dolać.
Alfred:
Nie mam wyboru z trasa. Goscie w ASO po wymianie trzymali go jeszcze jeden dzien. Od wymiany tez minelo juz z 3 tyg. Mowili ze byl odpowietrzniany. Jednak tez nauczony juz przygodami z tym samochodem woze w bagazniku zawsze litr plynu i rowniez olej:)
Pajaro:
Jak to już 3 tyg to układ na pewno już masz odpowietrzony. Pozostaje tylko obserwować :)
Nawigacja
[#] Następna strona